SETÈ DIA: PRIMAVERA CONFINADA

146

Més enllà de les parets de casa, la primavera ha començat i ho ha fet amb un dia gris, trist, com gairebé tots els dies d’aquest confinament per l’estat d’alarma a què ens té sotmesos la COVID-19.

La soletat que omple els carrers i la falta de renous quotidians ens afecta, però, sigui com sigui, hem superat la primera setmana, una fita senyalada tant si el confinament dura quinze dies com si s’allarga més temps.

Vistes virtuals

Mentre el nombre d’infectats augmenta notablement en el conjunt de les illes Balears, a Pollença, va bé dins les circumstàncies. Per suposat, cal no baixar la guàrdia i evitar sortir al carrer, rentar-se les mans i mantenir la casa ben neta, ja que es previsible un augment de casos.

PUBLICITAT

Per això, a partir d’avui, tots els centres de Mallorca ofereixen un servei gratuït de consulta virtual. O sigui que aquells pacients que pateixen una malaltia o tenen dubtes sobre la seva salut, poden enviar-los les seves consultes a través d’un missatge privat a Twitter (@apmallorca), Facebook (APMallorca) o Instagram(apmallorca) i professionals sanitaris us contestaran tan aviat com els sigui possible. L’objectiu d’aquest nou servei és descongestionar els centres sanitaris durant la pandèmia.

Per altra banda, també demanen ajuda a tots aquells sanitaris jubilats (metges o infermeres), però també estudiants de medicina o d’infermeria que hagin acabat la carrera però no treballen o que estiguin cursant els darrers cursos. Per això, s’està elaborant una llista de voluntaris, ja que comença a haver-hi baixes de professionals. Els interessats es poden posar en contacte amb el Centre de Salut de Pollença o bé amb gerència d’Atenció Primària de les illes Balears.

Desinfecció i necessitat cobertes

L’Ajuntament ha començat a desinfectar els voltants de les zones més “transitades” com exteriors de comerços d’alimentació, forns i farmàcies. També han acurat la neteja dels contenidors distribuïts arreu del municipi.

Per poder dur endavant aquesta i altres tasques de competència municipal, l’Ajuntament ha rebut una donació particular de guants, mascaretes i material desinfectant que està a les dependències de la Policia Local per a ús dels agents i d’altre personal de risc com ara treballadors de l’àrea de Serveis Socials i de Neteja que formen part dels grups de risc de contagiar-se de la COVID-19.

A més d’aquesta donació, aquests dies ha arribat un lot de 1.000 guuants i 1.000 mascaretes de part de la Federació Entitats Locals de les illes Balears (FELIB). I “esperam que ens arriben altres comandes de material d’aquestes característiques per al personal municipal que també ho necessita. De moment, les necessitats estan cobertes en l’àmbit més estricte”, assegura el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Per la seva banda, la Policia Local, que ahir va agrair el comportament dels ciutadans fent sonar les sirenes a les 8 de la nit, una hora en què els carrers del poble s’omplen d’aplaudiments i de música en agraïment als sanitaris, comenten que ahir no es va produir cap fet destacable.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT