SETANTA-SISÈ DIA: ALGUNS PROBLEMES PER FER COMPLIR AMB EL DISTANCIAMENT A LA PLATJA

1141

Ahir, dissabte 30 de maig, setanta-sisè dia d’estat d’alarma, es varen produiralguns problemes per fer complir amb el distanciament físic a cala Carbó (Sant Vicenç), on el dia abans la Policia Local va haver d’advertir els usuaris que la distància física és una de les mesures més importants per evitar contagis de coronavirus.

Per això mateix, l’ajuntament de Pollença es planteja precintar cala Carbó com ja va fer abans d’ahir amb el Maressar.

Durant el dia d’ahir, voluntaris de Protecció Civil vigilaren cala Carbó, una de les tres platges de Sant Vicenç, on no hi ha servei de socorristes. Tanmateix, però, sembla que tengueren algunes dificultats per fer complir les normes, per la qual cosa l’Ajuntament valora la possibilitat de tancar-la als banyistes.

Violència matxista

Per altra banda, durant la jornada d’ahir, la Policia Local de Pollença va haver d’intervenir en un cas de violència matxista que va acabar amb la detenció del presumpte agressor.

PUBLICITAT

Balanç covid-19

En el conjunt de les illes Balears, s’han produït 2.076 casos de coronavirus dels quals 1.682 han superat la malaltia i 224 han mort. Durant les darreres 24 hores abans d’ahir 30 de maig, no es va produir cap mort per covid-19, però sí vuit nous contagis.

A nivell mundial, la pandèmia ha afectat a més de sis milions de persones; 6.063.725 casos comprovats dels quals 369.244 han mort. El país més afectat per la covid-19 són els Estats Units d’Amèrica amb 1.770.384 casos i 103.244 defuncions, seguit de Brasil amb 498.440 casos i 28.834 defuncions, i de Rússia amb 396.575 casos i 4.555 defuncions. L’Estat espanyol es manté en cinquè lloc d’incidència de coronavirus amb 239.228 casos i 27.125 defuncions.

“Playa” de Jorge Azri és una de les obres que forma part de l’Exposició col·lectiva de la Dionís Bennàssar.

Un any diferent i difícil per al món de l’art

La galeria d’art Dionís Bennàssar anuncia que “aquest any serà diferent i difícil per al món de l’art”. Això no obstant, de moment, “les exposicions previstes per a l’estiu d’enguany (juliol-octubre) es mantene actives fins a saber com evoluciona tot”. Si no es poguessin fer, “la Galeria seguirà oberta al públic amb una Exposició col·lectiva dels nostres artistes que podeu visitar sempre que vulgueu”. I és que “els artistes segueixen actius i ens van mandant noves i precioses peces d’art perquè us mostrem”, apunten. En aquest sentit, enumeren que disposen d’obres de Gabriela Lavezzari, Rubén Martín de Lucas, Javier Barco, Jorge Azri, Jorge Cabril, Carolina Amigó, Joan Peix i Luís Vidal, i avancen que els arribaran noves peces d’altres artistes.

Per altra banda, recorden que també podeu visitar les Galeries online a través de la renovada web de Galeries Dionís Bennàssar, on hi ha tot el catàleg complet d’artistes i obres.

Avui, diumenge 31 de maig, a les 18 hores, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença, el Quartet de Corda PHI oferirà el primer concert del cicle Música i patrimoni.

El Quartet de Corda PHI, format per Gabriel Espinosa (viola), Marta Florit (violí), Catalina Bibiloni (violí i soprano) i Paula Martos (violoncel), oferirà un concert amb un repertori variat i el Rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicenç, farà les explicacions sobre el patrimoni de l’església del Roser Vell.

Tot i que l’aforament està limitat al 40 per cent de la Parròquia, tal i com marca la normativa per a la Fase 2 del desconfinament, no cal fer reserva prèvia. L’entrada és gratuïta, però cal dur mascareta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT