S’estrena amb èxit la comèdia de la Patrona

1153
Foto: Fernando Perianes

Ahir, 19 de juliol, les 12 de la mitja nit sonaren els focs artificials donant per clausurada la Patrona de Pollença, però una Patrona molt diferent, que és repetirà en tres vegades més abans de la Patrona de bons i de veres.

I és que ahir s’estrenà la comèdia “Patrona, perquè vós sou de Pollença” amb un gran èxit, a jutjar per les rialles del public present, que omplí tres quartes parts de les localitats del claustre de Sant Domingo. Un public entre el qual hi havia el batle de Pollença, Martí March, i la 1a tinenta de batle, Joana Campomar, dos dels personatges parodiats/homenatjats en aquesta obra que reviu un dia complet de Patrona amb els personatges i costums de l’any 2023.

Es tracta d’una comèdia a l’estil d’aquelles que animaven les nits patroneres de no fa tants d’anys i que mescla la ironia , el costumisme i la solemnitat per donar una visió diferent de totes aquelles anades i vengudes del dia més mogut de l’any pels pollencins.

Durant dues hores fins a 300 actors amateurs circularen per l’escenari del claustre representant personatges tan variats com un canonge de la Seu una mica afamat, un batle amb idees de bomber, uns Cossiers molt especials o un Joan Mas en estèreo.

PUBLICITAT

Al cap i a la fi es tracta d’un exercici sa per als pollencins de saber-se riure d’un mateix, de saber-se mirar a un mirall deformat que, en ocasions, mostra reflexes més encertats que la pròpia realitat.

No s’ha de perdre de vista, però, que l’objectiu final de tot aquest fandango recaptar doblers per les associacions PRODIS, AFAMA i l’Obreria del Puig.

Les representacions continuaran avui, 20 de juliol, dema divendres i el dissabte 29 juliol. Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden comprar al Club Pollença, a Colonya Caixa Pollença, a AFAMA, a PRODIS i a l’Associació de Veïns del Port de Pollença, així com també cada dia a taquilla. Totes les representacions començaran a les 21:30 hores.

PUBLICITAT