“Senzill, sa i bo”, molt més que un receptari

199

El llibre Senzill, sa i bo de Margalida Munar és molt més que un receptari, és un llibre sobre alimentació i nutrició adaptat a la vida moderna, sense renunciar a allò que és saludable i bo per al paladar i per al planeta.

I és que la investigació sobre alimentació i nutrició avança cada dia i seguir les propostes dels experts pot ser un factor decisiu per a la pròpia salut. Les propostes d’aquest llibre són fer un menjar:

“SENZILL perquè cuinam amb pocs ingredients.”

“SA, perquè ho feim amb aliments de temporada i amb les coccions més sanes.”

PUBLICITAT

“BO per al paladar, perquè cuidam el gust en tot moment, tastam, tastam i tastam! i…”

“BO per al planeta, perquè amb la previsió —menú setmanal—, evitam tudar menjar.”

A més a més, Munar també proposa l’hàbit saludable de “cuinar i menjar juntes sempre que puguem”. I és que “és tan bo i necessari per als infants i joves com per a les persones adultes: és l’única ocasió que tenim cada dia per compartir conversa i estima. Podem cuidar-la o perdre-la, nosaltres triam”.

I engresca a fer “els preparatius juntes, engrescar-nos, cuidar aquest temps i passar gust”.

I, com a bon llibre d’alimentació, el treball compta amb dos extensos receptaris, un de plats de primavera-estiu i l’altre de tardor-hivern per poder contentar les menges més senzilles i les més completes i sofisticades.

Senzill, sa i bo de Margalida Munar té 354 pàgines i està a la venda per 36 euros.

L’autora

Margalida Munar (1956), és mestra i pedagoga. «Vaig ser cofundadora, mestra i directora de l’escola Mata de Jonc, un projecte ple de creativitat, energia i voluntat de canvi. Vaig coordinar durant anys les Trobades d’Escoles Mallorquines, encontres d’intercanvi i formació dels centres que feien ensenyament en català. I fins ara —prop de la jubilació, a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Palma— he tengut el privilegi de treballar sobretot dins l’àrea d’arts, amb docents enamorats del seu treball. La meva feina em confirma que l’escriptura, la fotografia, el teatre, la música, la dansa… captiven infants i joves perquè connecten amb les seves emocions i els permeten conèixer-se millor.

Form part de Dones del Col·lectiu Teranyines, de Sant Joan, un entorn d’aprenentatge i generador de projectes de millora de qualitat de vida.

Vaig escriure La idea d’educació a l’obra de Joan Mascaró (1997), on vaig pretendre divulgar la figura d’aquest mallorquí universal. Les seves paraules m’acompanyen sempre.

També Menjar ràpid sa i bo (2006). De llavors ençà, el món de l’alimentació i la nutrició ha evolucionat molt. Mentre això passava, jo m’he interessat per aprendre’n, reciclar-me i adoptar els canvis d’alimentació que em permeten tenir millor esment de la meva salut. El resultat d’aquesta recerca, és el llibre que teniu a les mans “Senzill, sa i bo. Cuinam i menjam juntes.»

Devora aquestes quimeres, la meva família i les meves amistats continuen essent la xarxa que m’agombola i em fa sentir connectada.”

Portada de “Senzill, sa i bo. Cuinam i menjam juntes” de Margalida Munar Munar.
PUBLICITAT