SENSE PROBLEMES AMB LES PERSONES VACUNADES CONTRA LA COVID-19 A LA RESIDÈNCIA DE SANT DOMINGO

370

Des del Centre de Salut de Pollença, destaquen que no tenen constància que les persones vacunades el passat 21 de desembre a la Residència de Sant Domingo hagin tengut algun problema relacionat amb l’administració del vaccí. Per tant, la previsió és que la setmana que ve administraran la segona dosi als usuaris i personal de la Residència de Sant Domingo als quals els inocularen la primera dosi.

És possible també que s’inici la vacunació dels sanitaris, després d’haver iniciat aquesta setmana vacunació del personal de urgències, 061 i UCI. De fet, la intenció de la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears és que tots els sanitaris de les Illes estiguin vacunats en acabar el mes de gener.

Sigui com sigui les directrius de vacunació depenen, d’una banda, de la conselleria de Salut que programen les vacunacions i, sobretot, de l’arribada de les vacunes que, una vegada més, han sofert retards en arribar a les illes Balears.

Nou retard

De fet, les 6.420 dosis de la vacuna de Pfizer que havien d’arribar aquest dimarts a les Balears arribaran dijous 14 de gener. Des del Govern espanyol justifiquen el retard per les condicions meteorològiques, però, des del Govern de les illes Balears, visiblement molestos, destacaven que “aquest nou retard no és admissible”, a l’hora que apunteven que “serà molt difícil respectar el calendari de vacunació”.

PUBLICITAT

I és que, des que es va iniciar la campanya de vacunació, les illes Balears han sofert tres retards amb l’arribada dels vaccins.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, criticava ahir que “ens va garantir que durant la matinada d’aquest dimarts rebríem les vacunes, i no només no arribaren ni ahir, ni avui, sinó haurem d’esperar fins dijous”. Per la seva banda, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va afirmar que “exigirà” al Ministeri de Sanitat “que respecti els terminis acordats i compleixi amb els acords que es fixaren a l’inici de la campanya de vacunació”.

Vacunes reservades per a les residències

En previsió d’allò que pogué passar amb l’arribada de les vacunes, el Govern de les illes Balears va reservar la segona dosi de la vacuna per als usuaris de residències, perquè és el col·lectiu més vulnerable i no podien passar per alt la segona dosi al cap de 21 dies.

De fet, aquesta és una de les raons per les quals, a les illes Balears, només s’han administrat 8.835 de les 12.840 vacunes que ha enviat l’executiu espanyol. I és que la meitat de les vacunes estan reservades per a aquells usuaris i treballadors de les residències als quals ja s’ha administrat la primera dosi de la vacuna.

Les illes Balearsamb un índex del 37’5 per cent de vacunació són la segona comunitat autònoma de l’Estat espanyol, per darrera de Madrid, on s’han vacunat menys persones.

Contràriament a com s’ha fet a les residències, a partir d’ara Salut s’adminsitrarà “totes les vacunes contra el coronavirus que rebi sense demores per frenar l’expansió del coronavirus a l’Arxipèlag”, va dir Negueruela qui també va assegurar que “l’estratègia d’obertura turística haurà de conviure amb el covid”.

Les vacunes de Moderna ja han arribat

Per contra, les dosis de la vacuna de Moderna contra la covid-19 ja han arribat a les illes Balears. Ahir, dimecres 13 de gener, arriabren 600 dosis a les Illes. Moderna farà enviaments setmanals de noves dosis de la vacuna contra el covid-19 a les Illes. La setmana que ve s’espera l’arribada de 900 dosis, i la següent n’arribaran 2.100, i es preveu que la xifra augmenti progressivament.

PUBLICITAT