SANT SEBASTIÀ A POLLENÇA: CAVALLETS I ESTENDARD

596

Cavallets i Estendard obriran la processó que es farà avui, dissabte 20 de gener, dia de Sant Sebastià, a Pollença. Biel Santacreu i Martí Cerdà ballaran els Cavallets, mentre que Joan Rafel Covas durà l’Estendard.

Després de setmanes d’assajos i de preparatius, els tres homes participaran en aquest costum pollencí per al dia de Sant Sebastià que consisteix amb el ball dels Cavallets primer pels carrers en processó, després durant l’ofici i, finalment, entorn a la foguera de Plaça i a altres punts de la vila, i amb l’onejar de l’Estendard primer en processó, després durant l’ofici.

Horari

La processó de Sant Sebastià començarà a les 19’30 hores, davant el portal major de la Parròquia. Des d’allà, l’Estendard seguit dels Cavallets, de la imatge de Sant Sebastià i d’una comitiva de familiars i amics, avançaran pels carrers Colom, Jonquet, Metge Sureda, Santa Bàrbara, Costa i Llobera, Joan Mas i Antoni Maura.

Acte seguit, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, es dirà l’Ofici en honor a Sant Sebastià. Durant la celebració eucarística, els Cavallets ballaran el ball de l’Oferta, mentre que, durant l’adoració a les relíquies de Sant Sebastià, l’Estendard acompanyarà homes i dones amb els moviments característics per a cada sexe.

PUBLICITAT

A la sortida de l’Ofici, els Cavallets ballaran les taules al voltant del fogueró de la plaça Major i, a continuació, aniran a ballar a diferents indrets, entre els quals cal destacar l’Ajuntament.

Protagonistes

Els Cavallets de l’any 2019 seran Sergi Muñoz Suau i Pau Fuster Ferrer, mentre que l’Estàndard serà Andreu Crespí Serra. Ells foren els únics candidats que es presentaren al sorteig que s’havia de celebrar el passat 15 de desembre a la Sala de Plens de l’ajuntament de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT