SANCIONS A PARTIR DE MIL EUROS CONTRA EL BOTELLOT

271

En un context de pandèmia com l’actual, més encara quan els casos de covid-19 s’han disparat a Pollença com al conjunt de les illes Balears, hi ha actituds molt males d’entendre. Els botellots són, molt probablement, una d’aquestes realitats difícils d’acceptar, ja que no només posen en risc les persones que hi prenen part, sinó que els contagis es multipliquen més enllà del grup de contagi.

Davant l’augment de contagis de coronavirus, el Govern de les illes Balears modificarà el decret llei 11/2020 i multiplicarà per deu les multes contra el botellot tal i com va acordar ahir amb la Mesa de Diàleg Social.

Aquesta i altres mesures s’aprovaran avui en un Consell de Govern extraordinari i entraran en vigor quan es publiquin al Butlletí Oficial de les illes Balears.

L’enfortiment de les sancions contra els excessos té per objectiu frenar l’actitud d’aquells ciutadans que posen en risc la ciutadania que compleix les normes vigents. De fet, el mateix Govern demanarà l’aval del Tribunal Superior de Justicia per limitar les reunions de persones no convivents, entre la 1 i les 6 hores de la matinada, tant en interiors com en exteriors.

PUBLICITAT

Sancions a partir de 1.000 euros

Les persones que participin a botelltos seran sancionades amb un mínim de 1.000 euros.

Si la persona que participa al botellot incompleix la quarantena per ser contacte estret, la multa mínima passarà a ser de 2.000 euros.

La cosa no acaba aquí, si la persona que participa al botellot es positiu per covid-19 i es bota la quarantena, aleshores la sanció mínima serà de 5.000 euros.

En qualsevol cas, la quantitat final de la sanció  l’haurà de valorar l’instructor.

Altres sancions

Per altra banda, el Govern també contempla sancionar els establiments que venguin alcohol més enllà de les 22 hores. En aquest cas, la sanció mínima es fixa en 5.000 euros, una quantitat que pot augmentar si així ho considera l’instructor.

I les festes il·legals. En aquest sentit, els propietaris d’habitatges on es facin aquestes reunions estaran obligats a comunicar quines persones han promogut la festa i han llogat l’habitatge per sancionar-los. Si no ho fan, hauran d’assumir una sanció semblant a la que haurien hagut de fer front els promotors.

És més, des del Govern de les illes Balears recorden que el decret llei 11/2020 apunta la sanció de pèrdua de llicència de comercialització de l’habitatge per a aquells habitatges en els quals es facin festes il·legals.

Les sancions que preveu el decret sancionador són de 100 a 3.000 euros per a infraccions lleus, de 3.001 a 60.000 euros per a infraccions greus i de 60.001 a 600.000 euros per a incompliments molt greus.

PUBLICITAT