SABEU QUÈ ÉS AQUEST RATOLINIU TROBAT A POLLENÇA?

2790

Avui, dematí, la fotògrafa Xesca Serra enviat diverses imatges en què es veu una ratoliniu de la mida d’un euro, que ha descobert per la zona de la vall d’en Marc.

Segons ha informat Serra, quan ha trobat l’animaló estava “banyat i desorientat, mai no l’havia vist fins ara”. Ella mateixa apuntava que podia ser “una mena de topo o musaranya”.

Efectivament, un expert sobre el tema ens ha confirmat que es tracta d’una musaranya nana (Suncus etruscus). El seu cos, cua inclosa, fa uns 30 mil·limetres i el seu cor es pot disparar fins a les 1.200 pulsacions per minut. Per això, ha de menjar molt.

La musaranya nana (Suncus etruscus) és un dels mamífers més petits del planeta i el més petit d’Europa. Si bé no se’l pot considerar una espècie invasora, sí que és una espècie introduïda a Mallorca. Els primers exemplars es trobaren el 2008 a Bunyola i posteriorment a altres indrets de la Serra de Tramuntana. Al Museu de Ciències Naturals de Sóller, es conserven els cossos d’aquells primers exemplars descoberts a Mallorca. Tot i que es tenia constància que als anys 50 del segle passat a Manorca, trobaren el diminut crani d’una musaranya nana entre els alimens regurcitats per una òliba.

PUBLICITAT
Vídeo de Xesca Serra.

PUBLICITAT