RUBIOLS I FORMATJADES, ÉS EL MATEIX?

1361

Pollença no és un poble especial, però, en molts aspectes, és únic. Ja no només per la manera de xerrar, sinó culinàriament. Són molts els plats que pràcticament només és fan des de les terres d’on es pot albirar el Puig: ous a la neu, arròs amb camallot, bullit compost, molls amb salsa de cafè… Però potser el plat pollencí més diferencial són les formatjades. Si bé és cert que els menorquins també tenen formatjades, no són com les de Pollença. De fet a Menorca les farceixen de carn o de formatge, i la pasta és diferent. A Pollença, la pasta és dolça i poden estar farcides de confitura, codonyat, cabell d’àngel, brossat o, més modernament, de xocolata.

A puntinformatiu.cat, preparam un concurs de rubiols i formatjades, però encara és un poc prest per posar-nos mans a l’obra. Així que, per anar encalentint l’ambient pasqual, volem saber si la pasta de les formatjades i dels rubiols és igual o diferent.

Al cap i a la fi, les formatjades no són més que rubiols amb una altra forma… o no. I aquí és on comença una de les típiques discussions de sobre taula a la Setmana Santa pollencina. Es fa la mateixa recepta per a la pasta dels rubiols que per a les formatjades? Per comoditat moltes cases fan el mateix pastó per tot, però moltes famílies defensaran que de cap manera es pot usar la mateixa recepta, i que la forma obliga a fer que tingui diferent densitat.

A Punt Informatiu volem tancar definitivament aquest debat i, ja que hi som, si deis que la recepta és diferent us convidam a què ens digueu que és el que fa especials les formatjades de ca vostra… si voleu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT