Rissotto de xampinyons

165

Eva Remolina- AMIC

Ingredients (per a 4 persones):

– 600 g. de xampinyons.

– 350 g. d’arròs (millor, l’especial per a risotto).

PUBLICITAT

– 1,5 litres de brou de verdures.

– 20 g. de cebes.

– 150 g. de mantega.

– 200 ml. de vi blanc.

– 100 g. de parmesà.

– 4 grans d’all.

– Sal.

– Pebre.

– Oli d’oliva.

Preparació:

– Rentarem i tallarem els xampinyons a trossets.

– També pelarem i tallarem la ceba i l’all.

– En una paella amb una mica d’oli, fregirem l’all. Quan estigui daurat, afegirem els xampinyons, la sal i el pebre i ofegarem.

– En una olla, daurarem la ceba uns 15 minuts, transcorreguts els quals, tirarem l’arròs i el vi blanc i deixarem fins que aquest s’evapori.

– A continuació, tirarem la mantega, els xampinyons, l’all i una mica més d’un litre de brou i deixarem coure fins que l’arròs quedi al punt i caldós. La resta de brou ho reservarem i anirem afegint durant la cocció quan sigui necessari a poc a poc.

– Finalment, mesclarem amb l’arròs el formatge.

Servirem.

Nota: el brou és aconsellable fer-lo casolà, però si no, pot substituir-se per un ja fet o fer-ho amb una pastilla de brou concentrat.

PUBLICITAT