RECEPTA SENZILLA DE GALETES DE MANTEGA PER AQUESTES FESTES

189

Eva Remolina- AMIC

La recepta que presentem avui és la de la massa amb la qual elaborem les típiques galetes de Nadal o d’aniversari.

La seva elaboració és molt senzilla i tan sols necessitem cinc ingredients. Són els següents:

(Per a unes 20 unitats)

PUBLICITAT

– 250 g de farina.

– 125 g de mantega.

– 125 g de sucre.

– 1 ou.

– 1 llimona.

opcional: essència de vainilla.

Elaboració:

En un bol, mesclam la mantega (que ha d’estar a temperatura ambient) amb el sucre fins que els dos ingredients estiguin ben integrats. Després hi afegim l’ou i la ratlladura de la llimona i continuem barrejant. Finalment, incorporarem la farina a poc a poc.

Quan hàgim obtingut una massa ben homogènia, l’emboliquem en un film de plàstic i fiquem en la nevera durant almenys 1 hora.

Transcorregut aquest temps, estenem la massa amb l’ajuda d’un aprimador damunt un paper de forn.

Tallam les galetes amb la forma desitjada i duim al forn uns 12 minuts a una temperatura d’uns 180 graus.

Quan estiguin daurades, retiram i deixam refredar.

Finalment, una vegada hagin refredat, decorarem al gust amb glassa, llapis de colorants alimentaris o bé, simplement amb sucre pols per damunt.

PUBLICITAT