Recepta de panellets per a tothom

877

Cada vegada són més les persones que són al·lèrgiques o tenen algun tipus d’intolerància alimentària. Per això, ara que ve Tots Sants i que és costum fer panellets.

Sí, aquí, a Mallorca, es feien i menjaven panellets. De fet, aquestes boletes de massapà feien de marietes dels Rosaris que els padrins joves regalaven als seus fillols per endolcir la tristor de la tardor, abans no s’imposassin els enfilalls de llepolies industrials amb patenes d’euros gegants que es despatxen amb el nom de rosaris.

Tant se val. Els panellets, a més de ser bons de fer, són deliciosos i aptes per a persones amb intolerància a la lactosa i al gluten. I si sou intolerants a l’ou, podeu adaptar la recepta amb només uns petits canvis.

Per fer panellets necessitam:

PUBLICITAT
  • Mig quilo de farina d’ametlla
  • 350 grams de sucre
  • 150 grams d’aigua
  • 2 vermells d’ou
  • 1 blanc d’ou
  • Llavors podeu decorar-los amb pinyons, coco ratllat, cacau en pols, xocolata negra…

Dins un perol, posam l’aigua i el sucre, i el feim bullir a foc mitjà i sense remenar. En fer cinc minuts que bull, hi tiram la farina d’ametla i anam remenant, remenant, sense retirar del foc durant cinc minutets més. Quan es desferri de les parets, abocam la pasta dins un ribellet i remenam. Deixam que refredi durant mitja horeta.

Afegim el blanc d’ou. Tapam amb paper film. I deixam refredar dins la gelera, un mínim de dues hores, però poden ser més, fins tota una nit.

Per al farcit, podeu seguir els consells del blog de Carme Cirera.

Per acabar, només haureu de col·locar-los damunt una llauna amb un paper de forn, a 220 graus amb calor a dalt i a baix, durant uns 10 minutets o fins que tenguin bon coloret.

PUBLICITAT