RECEPTA  AMB  RECORDS  DE  L’INFANTESA:  ARRÒS  AMB  LLET

82

Eva Remolina – AMIC

Ingredients (per a 4 persones):

– 100 g d’arròs rodó (millor si és especial per a postres).

– 1 branca de canyella.

PUBLICITAT

– Canyella en pols.

– 120 g de sucre (o al gust de cadascun).

– 10 g de mantega (opcional).

– 1 pell de taronja.

– 1 pell de llimona (evitant la part blanca perquè no amargui).

– 1,250 litres de llet sencera.

Preparació:

– Rentarem bé l’arròs per a retirar el midó (fins que l’aigua deixi de sortir de color blanc).

– En una casserola, courem la llet juntament amb l’arròs, la pell de taronja i de llimona i la branca de canyella. Ho farem a foc mitjà-alt durant uns 10 minuts, transcorreguts els quals, baixarem a foc mitjà-baix per a continuar coent durant una mitja hora. És imprescindible anar controlant l’arròs i removent per a evitar que s’enganxi.

– Quan faltin uns 10 minuts de cocció, afegir el sucre i continuar removent.

– Quan estiguem a punt de retirar-ho del foc, podem opcional afegir la mantega si volem que ens quedi més melós.

– Un cop fet l’arròs, el distribuirem en bols petits i empolvorarem per damunt amb la canyella en pols.

També podem decorar-ho amb trossets de la branca de la canyella.

Nota: si no agrada la canyella, podem substituir-la per vainilla o per anís.

PUBLICITAT