QUI VA GUANYAR LES PRIMÀRIES DE MÉS PER MALLORCA, A POLLENÇA?

453
Apesteguia i Alzamora encapçalaran les candidatures de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell després d'haver estat els més votats a les Primàries. Foto: MÉS per Mallorca.

Entre les 10 i les 14 hores, d’ahir, diumenge 24 d’octubre, els pollencins militants, simpatitzants o que s’havien inscrit per poder votar a les primàries de MÉS per Mallorca, varen elegir els candidats de la formació ecosobiranista que encapçalaran les candidatures al Consell de Mallorca i al Parlament de les illes Balears.

Dels dos candidats al Parlament de les illes Balears, qui és batle de Deià, Lluís Apesteguia amb el 76 per cent dels vots, es va imposar a la batlessa d’Esporles, Maria Ramon que aconseguí un 24 per cent dels sufragis.

Pel que fa al Consell de Mallorca, l’actual consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, va aconseguir el 68 per cent dels vots dels pollencins, mentre que el conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i exbatle d’Artà, Jaume Alzamora, en va aplegar el 28 per cent. Un quatre per cent de les paperetes al Consell de Mallorca quedaren en blanc.

Uns resultats salomònics

Els resultats de les primàries de MÉS per Mallorca a Pollença són salomònics. I és que, per al candidat al Parlament de les illes Balears, els pollencins que votaren a La Taverna es decantaren per l’opció alternativa, mentre que, per al candidat al Consell de Mallorca, escolliren la candidata oficial o de partit. Coses que passen a Pollença…

PUBLICITAT

Com a la resta de Mallorca, a Pollença, es varen decantar per Lluís Apesteguia qui, en el còmput global, va reunir 1.435 vots (el 56’5 per cent), mentre que Maria Ramon en va aconseguir 1.087 vots (el 42’8 per cent). Per tant, previsiblement, Lluís Apesteguia serà el candidat al Parlament de les illes Balears, a les eleccions de 2022.

No va ser així pel que fa al candidat que ha d’encapçalar la candidatura de 2022 al Consell de Mallorca. I és que, si a Pollença, triaren l’oficialista Busquet, al conjunt de Mallorca, es va imposar l’alternatiu Jaume Alzamora qui recuní 1.466 vots (59’1 per cent) a molta distància de Bel Busquet que n’aplegà 986 (39’7 per cent). Per tant, si tot va bé, serà Jaume Alzamora qui encapçalarà la candidatura de Més per Mallorca a les eleccions al Consell de Mallorca, el proper 2022.

PUBLICITAT