QUEIXES PEL CÀMPING IMPROVISAT A SANT VICENÇ

919

Un grup de veïnats de Sant Vicenç ha manifestat el seu descontentament per la utilització d’aquesta zona costanera com un càmping improvisat
d’autocaravanes i furgonetes habilitades per passar la nit.
Resulta que, segons han explicat, enguany molta de la gent aficionada a
aquest tipus d’activitat, per mor de la situació provocada per la pandèmia de la covid-19, han preferit fer turisme per Mallorca, enlloc d’anar-se’n al continent.

A més a més, aquest grup habitual de practicants enguany s’ha vist augmentat en quantitat per mor que hi ha molta gent que no treballa i ha decidit fer aquest tipus d’activitat lúdica.

També comenten que algunes de les zones de càmping que funcionaven a l’illa i que acullen, sobretot els vespres, les autocaravanes i furgonetes, enguany no han obert. Això ha provocat un desplaçament de les habituals zones de pernoctació a altres com Cala Sant Vicenç.
Per norma general, aquests vehicles se situen a la plaça de Cala Molins, o voltants, i a l’avinguda Cavall Bernat, tot just vora Cala Barques; arribant-hi els vespres i, encara que generalment se’n solen anar els matins, algunes hi passen un parell de dies.

Les queixes dels veïnats vénen relacionades, perquè als indrets referits no hi ha banys, ni públics ni privats, que puguin ser utilitzats per les persones que van a aquests vehicles.

PUBLICITAT

Per una part, hi ha les autocaravanes que majoritàriament tenen petits banys, però a l’hora de buidar les letrines plenes n’hi ha que ho fan a la zona boscosa de davant l’avinguda Cavall Bernat o a altres indrets propers.

Per altra part, moltes de les furgonetes habilitades per pernoctar-hi no disposen de banys portàtils i a l’hora de fer les necessitats fisiològiques, n’hi ha, que utilitzen la zona dels aparcaments, rere uns tamarells, a la zona de la plaça de Cala Molins o la zona boscosa de l’avinguda Cavall Bernat.
Aquesta situació, durant tot l’estiu, ha provocat males olors a la zona que són el motiu principal de queixa dels veïns. També comenten que “seria ben necessari que l’Ajuntament de Pollença fes una regulació d’aquesta activitat i controlàs els llocs on la gent de les autocaravanes o furgonetes poden fer les necessitats fisiològiques, ja que al carrer no s’hi poden fer”, cosa que fins ara no ha fet.

Fins aquest estiu de 2020, el municipi de Pollença era poc freqüentat per aquest tipus de turistes. Per aquets motiu, no hi ha un lloc expressament indicat per buidar els dipòsits d’aigües brutes dels banys, fixos o mòbils, d’aquests vehicles. Aleshores, està regulat que cal anar a buidar-los a l’estació depuradora i així rebre el tractament que pertinent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT