QUÈ FEREN ELS POLLENCINS DURANT EL CONFINAMENT?

945
Fotograma de la pel·lícula El carter sempre truca dues vegades.

Dia 3o d’octubre de 2020, un tal Toni Horrach obria un fil al Twitter amb la intenció d’explicar “perquè Pollença és l’Euskalerria de Mallorca”. Vos he posat l’enllaç, perquè és graciós, el punyetero.

Ara bé, quan es compleixen més de nou mesos des que ens varen confinar dins casa, he de retreure-li que es va oblidar una semblança entre bascos i pollencins. Per més que em dolgui, avui i amb dades contrastades a la mà, us ho demostraré.

Al País Basc, practiquen poc sexe. Així ho diu el tòpic que, per suposat, s’atribueix a les dones, perquè ja se sap… aquests santbenets sempre es carreguen damunt les dones i no damunt els homes, molt més afectats a les disfuncions físiques. De fet, les pollencines, ja ho sabeu, tenim fama d’una finura que, sense anar més enfora, les pobleres en van mancades. Però bé, aquest no és el tema.

El 14 de desembre de 2020 va fer nou mesos que ens varen confinar. Des de principis de desembre fins ara, a Pollença, han nascut la minsa quantitat de 19 infants, 8 nines i 11 nins. Lluny dels 25 que varen néixer entre els mesos de desembre, gener i febrer de 2019 i 2020, o dels 27 infants que varen néixer durant el mateix període de 2018 i 2019.

PUBLICITAT

En definitiva, els pollencins dedicaren més temps confinat a fer pa o fer hort que a fer pollencinets i pollencinetes. Ep! Aquí s’haurien de valorar dues variables: la quantitat de divorcis i separacions motivats pel confinament (de la qual cosa no en tenim dades empíriques per afirmar-ho amb certesa) o que, vistes les perspectives de futur i amb bon criteri, varen prendre mesures per no procrear.

Ja veurem com acaba tot això, perquè ens hi va la jubilació. De moment, no vull treure conclusions precipitades, però, si el mes de gener és representatiu de qualque cosa, no dona peu a l’optimisme. Sigui com sigui, em compromet a seguir el tema, perquè molt em tem que aquesta manca de líbido també s’ha vist afectada per la falta de festes com la Patrona, la Fira, Sant Antoni o el Carnaval.

PUBLICITAT