QUÈ  ÉS  LA  “GANA  EMOCIONAL”  I  COM  SUPERAR-LA

212

Eva Remolina – AMIC

Algunes emocions com l’ansietat, l’ira, la tristesa o l’avorriment poden fer-nos sentir la necessitat de menjar d’una forma incontrolada i impulsiva sense que existeixi una necessitat de “fam real”. Normalment, aquest tipus de conductes, s’associen a sentiments negatius i es deriven de problemes emocionals que no som capaços de gestionar convenientment, per la qual cosa la millor manera de poder controlar-les és identificant els problemes que originen aquests actes inadequats. Un cop detectat l’origen o la causa, es farà més fàcil solucionar-los. Alguns hàbits que podem usar per a ajudar a controlar-nos davant els atacs de “gana emocional”, són aquests:

– Dedicar als menjars principals almenys vint minuts.

– Mastegar a poc a poc.

PUBLICITAT

– Beure aigua abans dels menjars, així com cada vegada que ens vingui la necessitat de menjar. També podem alternar l’aigua amb infusions, que a més de sadollar-nos, ens ajudaran a relaxar-nos.

– Practicar algun esport.

– Realitzar tècniques de relaxació.

– Optar per aliments més saludables, ja que normalment, ens decantem per aquells productes amb més sucre i, per tant, amb un alt nivell calòric.

– Planificar els menjars de manera setmanal, per a així evitar improvisar.

– Augmentar el consum de fruites i aliments amb fibra, perquè ens faran sentir més tips.

Si amb tots aquests passos, no obstant això, no som capaços de controlar-nos a nosaltres mateixos i aquesta ansietat per menjar es converteix en quelcom de tipus patològic, serà el moment de posar-nos en mans de professionals (nutricionistes i psicòlegs) perquè ens ajudin a eliminar aquests mals hàbits, que a la llarga, poden comportar-nos complicacions serioses per a la nostra salut.

PUBLICITAT