QUARANTA-SISÈ DIA: NOVES MOSTRES DE SOLIDARITAT

325
La Cooperativa Pagesa va omplir de verd i perfum el Centre de Salut.

Ahir, dijous 30 d’abril, quaranta-sisè dia de confinament, la solidaritat va marcar una jornada en què es va saber que, a partir del 2 de maig, les sortides seran segons la franja d’edat. A nivell local, el batle destaca la problemàtica d’aquesta temporada per l’explotació de les platges, quiscos i terrasses ubicades dins la zona de Costes. 

A més a més, avui 1 de maig, anuncien una partida de Trivial online i canvi d’estacionament.

Solidaritat

La Cooperativa Pagesa de Pollença va repartir plantes aromàtiques entre el Centre de salut i la Residència, on a més a més els varen lliurar dues procelles. Per altra banda, la mateixa Cooperativa Pagesa va aportar farina i altres productes alimentaris a les monges dels Sagrats Cors que gestionen el rebost solidari de Pollença.

A més a més, aquests dies, les monges dels Sagrats Cors han rebut la col·laboració d’Electrónica Cuadrado a través del projecte Rasper de la Fundació Cors Oberts. L’associació veïnal de Palma, Avaso, ha duit aliments per repartir entre les persones que s’han quedat sense ingressos arran de la crisi del coronavirus. I algunes persones s’apropen al convent del carrer de Mallorca amb donatius. En aquest sentit, esmenten Mallorca Sense Fam i també els confrares de Pollença.

PUBLICITAT

Banderes vermelles

A partir d’avui, 1 de maig, la bandera vermella quedarà posada a totes les platges urbanes del municipi de Pollença (Sant Vicenç, Formentor i Port), ja que el bany a les platges està prohibit.

De moment, la Policia Local s’ocuparà de la vigilància, ja que, tenint prohibit el bany, és suficient. Però, quan es permeti el bany, “l’obligació de posar socorristes és municipal i aquí estam valorant la quantitat de socorristes que hi ha d’haver, perquè evidentment no serà com qualsevol altre estiu. Aquest és un problema no resolt que compartim amb altres municipis. Des de la conselleria d’Interior, ens han deixat un poc així, perquè tenim l’obligació de posar socorristes i poca cosa més”, ha comentat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Per altra banda, l’altre problema vendrà afegit amb el tema de Costes. I és que, a dia d’avui, l’Ajuntament no té l’autorització de Costes i, per tant, no poden treure a subhasta totes les ocupacions (terrasses, gandules, quiscos…) dins domini públic marítim-terrestre. Això fa que “enguany, sense autorització de costes, en el temps que estam i en la situació econòmica, serà inviable treure-ho. Per tant, hem d’esperar si Costes ens exhonera del cànon o si prenem la decisió que els particulars ho demanin directament a costes. Si no l’Ajuntament ha de pagar un cànon i l’ha de cobrar. De l’altra manera, seran els particulars qui s’hauran d’entendre directament amb Costes. Són problemes amb dues administracions que no són competents, però que ens obliguen a fer unes actuacions que, de cara al futur, seran important”, ha afirmat Cifre Ochogavia.

Franges horàries

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar ahir que, a partir del 2 de maig, o sigui de demà, les sortides estaran limitades per franges horàries. En aquest sentit, els infants menors de 14 anys veuen minvat el temps per fer les sortides que, a partir de demà, s’haurà d’emmarcar entre les 12 i les 19 hores.

Les persones de més de 70 anys o amb algun tipus de dependència podran sortir entre les 10 i les 12 de matí, i entre les 19 i les 20 hores del capvespre. A més a més, podran fer aquestes sortides amb un acompanyant.

Finalment, la resta de població podran sortir a passejar de manera individual o amb la parella amb qui conviuen, entre les 6 i les 10 del matí, i entre les 20 i les 23 del capvespre. 

Per suposat, qualsevol persona que presenti símptomes susceptibles de ser una Covid-19, no pot sortir de casa.

A més a més, també es varen publicar les normes perquè als pagesos de temps lliures puguin anar als horts i a les barques d’esbarjo.

Zero infeccions a la Residència de Sant Domingo

Des de l’ajuntament de Pollença, informen que els resultats de les proves de SAR-CoV-2 que es feren aquest diumenge 26 d’abril, tant als residents com al personal de la Residència de Sant Domingo, han donat resultats negatius.

Al Centre de Salut, la situació és similar a la dels dies anteriors. A més a més, la Cooperativa Pagesa va dur flors per al Centre i plantes aromàtiques per als professionals de la qual cosa n’estan ben contents.

Canvi d’aparcament

La Policia Local avisa que, avui 1 de maig, es farà el canvi mensual de vehicles estacionats a la via pública. Per tant, qui tengui el cotxe aparcat ha de canviar-lo de costat, sempre seguint les mesures de seguretat pertinents.

La jornada d’ahir va transcórrer sense incidències.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT