QUARANTA CASOS DE COVID-19 A POLLENÇA

2082

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la doctora Alejandra Valero, acaba de confirmar que, en aquests moments, hi ha quaranta casos de coronavirus actius al municipi. Durant el cap de setmana, s’han detectar 23 positius i “encara hi ha resultats de proves diagnòstiques per sortir. O sigui que anam per 40 positius…”.

Fa una setmana, a Pollença, hi havia 4 casos de covid-19 i, des de divendres 2 de juliol, la situació s’ha desmadrat. Podeu consultar aquí els contagis confirmats dissabte 3 de juliol.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Recordatori: consulta telefònica

Les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, en cap cas, han d’anar al Centre de Salut, sinó que han de telefonar abans al 971532301 o al 971533041.

PUBLICITAT

Aquells que són contactes amb positius per SARS-CoV-2 s’han d’aïllar i esperar que, des de la Central Covid, es posin en contacte amb ells per fer-los la prova diagnòstica pertinent.

Aquesta és la manera de protegir els altres pacients i també els professionals.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 24 casos d’infecció de SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 35 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 144’1 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 210’1 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 694 casos de coronavirus i 18 defuncions.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT