“QUAN  T’ENFRONTES  AL  MÓN  TU  TOT  SOL@  CREIXES  COM  A  PERSONA”

501

Eva Cerdà

Victoria Ros Fernández és una al·lota pollencina de 18 anys que, fa dos anys, va començar a estudiar el Grau Mitjà d’Administració a l’Institut d’Educació Secundària d’Alcúdia. En aquests moments, és a Cork (Irlanda), on fa les pràctiques gràcies a un Erasmus+; unes beques finançades per la Unió Europea per ampliar estudis de secundària a l’exterior.

– Per què t’engrescares amb un Erasmus+?

Sempre m’ha fet il·lusió viatjar i conèixer llocs nous, encara que mai no ho havia fet jo tota sola. Així que la possibilitat d’apuntar-me a l’Erasmus+ em va semblar una cosa increïble.

PUBLICITAT

– Quan varen conèixer aquestes beques?

A mitjans de novembre del 2021, ens varen presentar la beca Erasmus+ amb un PowerPoint i només escoltar la idea, em vaig decidir a fer-lo, encara que m’espantés una mica. Al principi hi havia d’anar amb una companya de classe, però, per certs motius, no va poder venir. Així que vaig decidir venir tota sola a Irlanda.

– Quin camí seguires per aconseguir fer realitat aquesta experiència?

Per poder aconseguir la beca Erasmus+, encara que al principi semblés difícil, realment no ho va ser tant. D’entrada, per poder sol·licitar, la beca vaig haver de fer dues entrevistes. Una va ser com la típica entrevista de feina i l’altra va ser en anglès. A més a més, vaig haver de fer una prova d’anivellament d’anglès per saber que puc defensar-me amb l’idioma.

– Com reaccionares en saber que te la concedien?

El dia que em van dir que anava d’Erasmus+ a Irlanda em vaig posar a saltar de l’emoció. Una de les meves amigues i la meva parella estaven davant i em van haver de calmar de tant emocionada i espantada que estava. Plorava i reia alhora de l’emoció.

– Una vegada concedit l’Erasmus+, quina va ser la següent passa: escollir empresa per fer les pràctiques, trobar allotjament…

Quan em varen dir que havia estat acceptada l’IES Alcúdia em va facilitar molt els tràmits de papers i gairebé no vaig haver de presentar documentació. Encara que sí, vaig haver de signar vàries coses.

– Coneixies Irlanda?

Abans de venir a Irlanda, vaig estar cercant informació sobre la cultura, llocs interessants per visitar… Trobes pocs xocs culturals, l’única cosa important que has de saber és que necessites un adaptador per connectar els aparells electrònics i que els cotxes circulen per l’esquerra.

– Quina va ser la teva primera impressió de l’experiència Erasmus+?

El dia que vaig arribar tenia un nu d’emocions i a més estava nerviosa per si no sabria arribar a la casa assignada. Un representant de l’agència intermediària va venir a recollir-me i em va dur fins on ara és casa meva a Irlanda per cinc setmanes.

– On fas les pràctiques?

L’empresa que em van assignar és una ONG anomenada Seanchas Research, que es dedica a recollir informació sobre Irlanda. El meu director es diu Éamon Lankford i és un senyor encantador que m’ajuda tot el que pot, tant a la feina com amb l’anglès.

– Ara que ja tens una perspectiva, com valores aquesta experiència?

Ara que ja he fet la meitat de les pràctiques aquí, ho veig tot diferent. Els primers dies em costava adaptar-me i, encara que em feia por estar aquí tota sola, he conegut algunes persones amb qui vaig compartint el meu dia a dia.

– Per quines raons recomanaries als teus companys que s’acullin a un Erasmus+?

Recomanaria fer l’Erasmus+ a tothom, encara que 5 setmanes semblen poc de temps, aquestes setmanes estic aprenent mil coses, a més d’anglès. Quan t’enfrontes al món tu tot sol@ creixes com a persona, i aquesta és una oportunitat molt bona per fer-ho.

PUBLICITAT