QUAN EL CIMENT SUBSTITUEIX ELS ARBRES MORTS I UNA MOCIÓ QUEDA EN PAPER MULLAT

387
El tamarell de les escales de cala Barques feia ombra i donava vida a aquell racó.

Una veïnada del Port de Pollença es queixava a través de les xarxes socials de la falta de sensibilitat per part de l’Ajuntament que, en retirar un arbre mort, en comptes de sembrar-ne un altre, havia tapat el clot amb una palada de ciment.

Aquest no és un fet aïllat, altres arbres de la primera línia del Port de Pollença han estat substituïts per una palada de ciment, empredrant o enrajolant l’antiga garangola. En aquest sentit, un home es va aturar a l’oficina per denunciar els “atemptats” que es fan a Llenaira amb els “preciosos pins centenaris” preocupat pel que passarà amb el pi que va caure l’altre dia damunt un cotxe. “El substituiran per un altre pi?”, dubtava.

Al passeig Anglada Camarasa, el ciment substitueix un arbre mort.

Els veïns del Moll parlen de “xapusses” semblants a altres carrers d’aquell nucli de població tan turístic i de l’abandonament dels tamarells de la primera línia, la qual cosa atribueixen a la deixadesa i falta absoluta de carinyo.

Més enllà del Moll, també a Pollença, quan un arbre mor, no es resembra, sinó que es tapa el clot amb ciment. Així es pot veure a la plaça Major o a la plaça de ca les Monnares, entre altres indrets.

PUBLICITAT

I, per suposat, a la Cala Sant Vicenç, la deixadesa de l’arbrat s’afegeix a l’abandó d’aquell petit nucli de població. Pel mes de gener, el delegat de la Cala Sant Vicenç, Miquel Llobeta, va anunciar la intenció de resembrar els arbres de l’aparcament de cala Molins. De moment, s’han arreglat les jardineres de l’entrada a Sant Vicenç i s’han enrajolat les garangoles del passeig a la volta del Maressar. Però no només no s’ha subsituït cap arbre a cala Molins, sinó que han tallat el peculiar tamarell de les escales de cala Barques.

Quan una moció aprovada queda en paper mullat

Tot plegat fa que quedi en paper mullat la moció que l’Ajuntament Ple va aprovar per unanimitat el passat 28 de maig de 2020, quan, a instàncies d’Alternativa per Pollença i Unides Podem, s’instava l’equip de govern a incrementar la presència d’arbres i la vegetació urbana.

Unides Podem i Alternativa acompanyaven la moció amb un dossier fotogràfic realitzat amb l’ajuda de la ciutadania, on es documentaven els arbres desapareguts. En aquest sentit, l’equip de govern va voler matisar el text de la moció que deia “en base al” dossier per “aprofitant la informació” recollida per la ciutadania.

Fet i fet, no només tots els regidors presents a la sessió plenària votaren favorablement a la moció de reposició dels arbres, sinó que aprovaren “afegir dins la partida de poda la sembra d’arbres”.

PUBLICITAT