PUNTINFORMATIU.CAT, LA PÀGINA MÉS SEGUIDA DE POLLENÇA A LES XARXES SOCIALS

78

D’ençà que es va publicar el primer PUNT iNFORMATIU POLLENÇA l’any 1995, aquest mitjà de comunicació s’ha convertit, sense cap dubte, en la referència informativa del municipi. Però l’aparició d’internet, i després de les xarxes socials, va suposar un canvi de paradigma en la manera d’informar-se dels pollencins. El PiP no podia ser aliè a aquests canvis i a finals del 2014 es va crear el lloc web puntinformatiu.cat. Una web on trobar informació diferent de la que es pot trobar en paper, un lloc on poder-se informar de manera més immediata, però també on trobar una estona d’entreteniment i cultura. Paral·lelament a la web, Punti Informatiu va apareixer a les xarxes socials, principalment Twitter i Facebook, essent aquesta darrera xarxa el principal portal per on els nostres lectors accedeixen a puntinformatiu.cat. De fet, en menys de quatre anys la pagina de Facebook de PUNT iNFORMATIU POLLENÇA s’ha convertit en la més seguida de Pollença superant a dia d’avui els 7.000 seguidors. Aquest és sens dubte el resultat dels més de 1000 articles publicats d’ençà de la creació de la pàgina web.

Publicacions més llegides

Entre tots aquests articles els que més impacte han creat i més visites han tengut són els referents als successos, com l’incendi al Coll de Síller el desembre de 2017 o l’aparició d’una caravel·la portuguesa al Port de Pollença, o les inundacions del mes d’octubre, superant tots les 10.000 visites. Però els successos no són els únics que desperten l’interès dels internautes, les enquestes que es publiquen a la web quinzenalment també generen visites i serveixen per conèixer l’opinió dels Pollencins sobre diversos temes. L’enquesta per saber qui podia guanyar les votacions dels moros i cristians 2018 va superar les 11.000 visualitzacions. I és que les festes de la Patrona i Sant Antoni són els altres temes d’interès. Les publicacions dels programes de fetes o dels cartells amb les cares dels candidats dels Moros i Cristians, sempre són molt seguides, així com també ho son les donen el nom del jove que ha pujat al Pi de Sant Antoni.

Les vídeo-receptes virals del PiP

Però si xerram de seguiment a Facebook, les vídeo-receptes del Punt Informatiu són vertaders fenòmens virals. Aquestes receptes de cuina típica Pollencina, on experimentades cuineres mostren passa a passa els seus secrets han arribat a tots els indrets de parla catalana. Així la recepta de coca de nadal que publicarem el desembre del 2016 ja ha estat reproduïda més de 280.000 vegades, mentre que la dels bunyols de les verges ha estat vista més de 250.000 vegades. Altres receptes com les panades de sípia, el tambor d’ametlla o les formatjades també han estat vistes milers de vegades i diàriament moltes persones continuen escrivint comentaris.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT