Projecten enregistrar els lieder de Miquel Capllonch

204

La soprano Marta Bauzà Soler i el pianista Jesús López Blanco tenen entre mans un projecte de gran valor: l’enregistrament dels lieder del pianista i compositor pollencí, Miquel Capllonch. En principi, la idea “és enregistrar tots els lieder que va composar Miquel Capllonch”, ha avançat Marta Bauzà. Ara bé, “si no fos possible, prioritzarem els lieder que no s’han publicat mai”, ha assegurat la soprano pollencina.

L’objectiu d’enregistrar els lieder de Capllonch és donar a conèixer la figura del compositor pollencí. Miquel Capllonch va compaginar la tasca de composició amb la de concertista i professor, entre altres indrets, a Alemanya.

Miquel Capllonch és autor d’una trentena de lieder (cançons d’arrel popular que es popularitzaren durant el romanticisme alemany). Tots aquests lieder han estat editats. Ara bé, alguns d’ells “5 o 6 no s’han enregistrat mai”, ha puntualitzat Marta Bauzà. Aquests no faltaran al disc que, si tot va bé, es presentarà dins el 2024.

La soprano Marta Bauzà Soler.

A principis del mes d’octubre, començaran els enregistraments a Mallorca i, si tot va bé, l’obra podrà presentar-se durant la primera meitat de 2024. En aquest sentit, Marta Bauzà comenta que “després de l’enregistrament, hi ha tota la feina d’estudi. Per tant, és difícil posar una data”.

PUBLICITAT

Sigui com sigui “ens fa ganes fer la presentació del disc a Pollença, creiem que seria guapo presentar l’obra al poble del compositor. Llavors, des d’aquí, fer-lo rodar fora de Pollença i de Mallorca, així com també d’Alemanya i, perquè no a França, on actualment visc, i a altres indrets”, ha apuntat Bauzà.

L’enregistrament d’aquest disc centrat amb els leider de Miquel Capllonch coincideix en el temps en què el pianista Jesús López, qui, en aquest projecte, acompanyarà al piano la soprano pollencina Marta Bauzà, prepara una tesi doctoral sobre Miquel Capllonch a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquest no serà el primer disc de Marta Bauzà, que, fa uns mesos, va participar en l’enregistrament de Totes les cançons de Samper amb el tenor Roger Padullés i el pianista Tomeu Moll; una obra que també veurà la llum el proper 2024.

El pianista Jesús López Blanco.
PUBLICITAT