Prohibit el bany a la platja d’Albercuix per l’elevada presència de bactèries fecals

699
Foto d'ariux amb la bandera vermella que es posà a la platja d'Albercuix fa algunes setmanes. Foto: Petra Ferrà

El dimarts 4 de juliol, una usuària va penjar a Facebook la següent entrada acompanyada de la imatge d’una bandera groga i de nens jugant a l’aigua: “Passejant per Albercuix, l’olor de les aigües fecals és nauseabunda, mentre els nens i adults es banyen. Repugnant!!”. Ahir, 6 de juliol, una altra usuària va penjar una imatge d’una bandera vermella amb el següent comentari: “Estic molt indignada, avui al matí m’han expulsat de la mar a la platja d’Albercuix a nus. La policia portuària ha expulsat a tothom perquè l’aigua de tota la platja està contaminada”.

Des d’ahir al matí, banderes vermelles onegen a la zona de platja situada entre la piscina de l’Hotel Daina i l’avinguda Bocchoris. La bandera vermella indica que el bany està prohibit temporalment, i per aquest motiu treballadors de la platja d’Albercuix van fer sortir els banyistes de l’aigua, provocant certa confusió. Dies abans ja s’havien col·locat banderes grogues en aquesta mateixa zona, que indiquen una recomanació de no banyar-s’hi, però no és una prohibició.

Banyistes a la platja d’Albercuix mentre hi havia bandera groga

Segons explica la delegada del Port de Pollença, Joana Aina Campomar, les banderes vermelles es van col·locar després de rebre els resultats d’un anàlisi realitzat per la Conselleria de Salut. Aquest anàlisi va revelar una presència de bactèries Escheríchia coli superior a la permesa en l’aigua de bany. Aquestes anàlisis es van realitzar després d’unes altres que ja havien detectat una presència de bactèries fecals superior al recomanable, i per això es va col·locar prèviament la bandera groga en aquesta zona de la platja.

La delegada del moll explica que potser s’ha produït un vessament d’aigües brutes a causa d’un embussament a la xarxa de clavegueram en la zona del carrer Llevant. Per aquest motiu, a partir d’avui ja s’està treballant amb una empresa especialitzada per solucionar el problema i poder restablir la bandera verda durant les properes hores o dies.

PUBLICITAT

PUBLICITAT