PRESENTAT EL 60è FESTIVAL DE POLLENÇA 2021

305

Han passat seixanta anys d’ençà que es va celebrar el primer Festival de Música de Pollença gràcies al músic Philip Newman i al que fou batle de Pollença Bartomeu Siquier, i així ho ha recordat avui l’actual batle Bartomeu Cifre a la presentació d’aquest festival 2021, que ha tingut lloc aquest migdia al Claustre del Convent de Sant Domingo. Un festival que, com ha destacat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, és un esdeveniment important per a la promoció turística de Mallorca a l’estranger i un atractiu per al turisme cultural. Per aquest motiu, ha explicat Cladera, el Consell de Mallorca ha aportat 50.000 euros per a l’organització del Festival.

Pel que fa a la programació Pere Bonet, assessor artístic del Festival, ha explicat que es vertebra al voltant del concepte d’aniversari, i no només del 60è aniversari del festival, sinó el 180 aniversari del naixament de Txaikovski, el 100 aniversari de la mort de Camille Saint-Saëns o els 300 aniversari dels Concerts de Brandenburg de J. S. Bach. En total seran 9 concerts que és convertiran en una vertadera volta als països més importants d’Europa pel que fa a la música classica. De fet, segons ha explicat Bonet, hi haurà una nit francesa, una nit britànica, una nit italiana, una russa i una nit mallorquina amb els Blavets de Lluc.

Un dels noms més destacats d’aquest festival és la pianista xinesa Yuja Wang, que serà l’encarregada d’inaugurar el festival juntament amb el Clarinetista Andreas Ottensamer amb un concert de música de cambra el dia 5 d’agost. Però abans d’això, el dia 16 de juliol, tindrà lloc un concert extraordinari de Jazz amb la cantant guanyadora de 3 Grammys, Cécile McLorin Salvant.

A l’acte de presentació també hi han assistit representants de Colonya Caixa Pollença i Hotel Son Brull, patrocinadors de l’esdeveniment. Biel Bauzà, director general de Colonya, ha destacat que enguany es compleixen vint-i-cinc anys del patrocini d’aquesta entitat al festival. A més, ha explicat que dels 750.000 euros que enguany dedicarà Colonya a obra social, un 25% va dedicat a actes culturals, com aquest Festival de Música de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT