PRESENTADA LA FIRA DEL VI DE POLLENÇA MÉS OPTIMISTA

664

La Fira de Vi de Pollença torna a les seves dates habituals en un any en què les bodegues retornen a la seva total activitat. “Aquests anys passats molts cellers no embotellaven tot el vi perquè no hi havia venda, però pareix que a aquesta darrera anyada la cosa es va animant i, a poc a poc, es va agafant el rumb del 2019”, així ho ha explicat Pep Bibiloni, president de l’Associació Vi Primitiu, a la presentació de la Fira que ha tingut lloc avui de matí a Son Brull. Bibiloni ha afegit que els qui acudeixin enguany a la Fira tindran el privilegi de poder tastar les primeres anyades del 2021 que just ara estan començant a sortir al mercat. Això no va ocórrer a l’anterior edició pel fet que es va haver de celebrar el mes d’octubre. Molt manco el 2020, quan es va suspendre totalment la fira.

La Fira del Vi es tornarà a fer a Can Conill

La dinovena edició de la Fira del Vi de Pollença tindrà lloc els dies 7 i 8 de maig al pàrquing de Can Conill. La Fira, per tant, es farà a un recinte igual que el que es va crear a la darrera edició, en lloc de celebrar-se al Claustre del Sant Domingo, com s’havia fet a totes les edicions anteriors. El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha explicat que, quan començaren a preparar aquesta edició encara existien incerteses respecte de la pandèmia, i per això decidiren repetir a Can Conill, on hi ha molt més espai. D’altra banda, Cifre ha afirmat que l’any vinent la Fira tornarà al Claustre, ja que a Can Conill “hi han d’anar unes altres infraestructures, que encara estan aturades”.

Recinte que es va instal·lar l’any passat a Can conill

Cellers participants

El regidor de Fires, Miquel Llobeta, ha afirmat que la infraestructura i format de la Fira serà molt semblant a l’edició del 2021, amb la diferència que no hi haurà limitació d’aforament. És a dir, es tancarà la totalitat del recinte amb tanques de dos metres i cada celler tindrà la seva pròpia paradeta. Enguany hi participaran 36 cellers de Mallorca, dos més que l’any passat. En total es podran tastar fins a 275 vins. Coma novetat, hi haurà un envelat especial on durant els dos dies s’aniran fent tasts comentats.

Agermanament amb la Fira de Falset

A més dels 36 cellers de Mallorca, hi haurà una parada dedicada a la DO de Montsant, on es podran tastar vins de fins a 21 cellers d’aquesta denominació del Priorat. La participació d’aquesta DO deriva de l’agermanament amb la Fira del Vi de Falset que es va iniciar a la Fira del 2019. Una setmana abans de la Fira del Vi de Pollença tindrà lloc la Firà del Vi de Falset, on hi haurà una representació de la Fira de Pollença i de molts dels vins que s’hi podran tastar.

PUBLICITAT

Horari i preu de l’entrada

El preu de l’entrada serà de 15 euros, dels quals n’hi haurà cinc que serviran per comprar vi. A més, com és habitual, amb l’entrada es donarà una copa de vi, una bossa, un llibret amb totes les bodegues participants, i un boli per anar apuntant les impressions dels tasts. L’entrada es podrà comprar a taquilla fins una hora abans del tancament. 5 euros del preu de l’entrada es podran usar per comprar vi a qualsevol dels cellers participants.

L’horari per visitar la fira serà el dissabte 7 de maig, de 10:00 a 20:30 hores; i el diumenge de 10:00 a 14:00 hores.

Toni Cabanellas, guanyador del concurs per fer la imatge de la fira 2022

Toni Cabanellas i el cartell de la Fira del Vi 2022

Durant la presentació de la Fira del Vi ha intervingut Toni Cabanellas, il·lustrador guanyador del concurs per fer la imatge de la XIX edició de la Fira del Vi. Cabanellas ha explicat que per fer la imatge s’ha inspirat en “la fragilitat i senzillesa d’una copa de vi, que contrasta amb l’explosió de sabors i aromes del vi”. El premi del concurs ha estat de 600 euros.

PUBLICITAT