Presentada la Fira de Pollença 2022

1015

Després d’uns anys d’incertes i de fires a escapçades, enguany la Fira de Pollença tornarà amb tanta força tan completa com els anys pre-pandèmia. Serà els dies 11, 12,13 i 14 de novembre. Així ho ha explicat aquest matí la plaça Major de Pollença el regidor de fires, Miquel Llobeta, a la presentació de la Fira de Pollença 2022.

Una Fira que enguany tindrà com a protagonista l’ovella, la llana i tots els seus derivats; però sense deixar de banda tots els altres aspectes i espais que fan d’aquesta fira una de les més populars de l’illa. I és que segons el regidor la fira té tres pilars i tres espais principals: els artesans, que s’ubicaran al Claustre de Sant Domingo; els empresaris, que estaran principalment al Plaça Major; i els pagesos, ubicats a la zona del Pont Romà.

Claustre de Sant Domingo

El Claustre, com ha passat des que es va crear, serà l’emplaçament de la Mostra d’Artesania, que enguany arriba a la 39a edició. Una mostra que estarà en la línia d’anys anteriors amb la diferència que incorporarà a dins el claustre l’espai XX/XXI. A aquest espai es faran tallers i taules rodones per debatre sobre l’adaptació de l’artesania al món contemporani. A més enguany, i seguin la línia dels anys anteriors, dins el convent hi haurà un homenatge a uns dels fundadors de la Mostra d’Artesania, Jaume Cànaves “Colonya”.

Plaça Major

Sobre la plaça Major hi haurà un envelat on desenvoluparà la seva activitat l’associació Teixit Empresarial de Pollença amb xerrades i tallers. Allà també hi haurà animació infantil i música en directe.

PUBLICITAT

Zona Pont Romà

Com sempre el carrer Bartomeu Aloi serà on s’ubicarà la Cooperativa pagesa de Pollença, que enguany tindrà més protagonisme que mai. Tot i que no hi haurà una mostra genèrica d’animals, si que hi haurà una mostra de races d’ovella i concurs de corrals. També es recuperarà el concurs de galls i també es farà un concurs astronòmic de carn de me de Pollença. Sense deixar de banda el tast de me arrebossat que es fa davant la Cooperativa.

Un ramat d’velles i mens han acompanyat els regidors durant la presentació

Altres espais

A més d’omplir-se com és habitual tots els carrers de marxandets i els carrers Via Argentina i Via Pollentia de cotxets, enguany al Carrer Major hi haurà una desfilada de moda organitzada per Teixit empresarial, i els cotxets s’ubicaran als carrers Via Argentina i part de Via Pollentia.

PUBLICITAT