POSEN TANQUES A L’ESGLÉSIA DE SANT VICENÇ PER EVITAR NOUS OKUPES

433
L'Església de Sant Vicenç. Foto d'arxiu.

Aquest matí, operaris municipals han procedit a posar tanques a l’Església de Sant Vicenç per evitar nous okupes, una situació que els veïnats de la zona han fet públic en reiterades ocasions durant els darrers mesos, quan un home s’hi havia instal·lat.

Segons ha informat el delegat de la Cala Sant Vicenç, Miquel Llobeta, “l’Associació de Veïns de Sant Vicenç guarda coses dins l’Església i l’altra dia, uns membres hi anaren, però no pogueren entrar, perquè algú havia canviat el pany”.

Assabentats dels fets, l’Ajuntament hi va anar amb un ferrer per obrir la porta. Veieren que algú havia canviat el pany i hi tenia objectes personals. Posteriorment, la Policia Local va dur a terme les pertinents investigacions per localitzar la persona que, durant un temps, s’havia intal·lat a aquell edifici en runes. Una vegada localitzat, “aquest home els va dir que ja no hi habitava, però que encara hi tenia objectes que eren seus”, ha apuntat Llobeta.

La Policia Local va convidar-lo a què retiràs les seves coses d’allà i ahir, l’acompanyaren a retirar els seus objectes. Avui mateix, s’ha procedit a tancar el perímetre de l’Església de Sant Vicenç per evitar que altres persones hi accedeixin i, per altra, prevenir possibles accidents. De fet, han caigut trossos de l’edifici.

PUBLICITAT

Cal recordar que l’Església de la Cala Sant Vicenç fa temps que està tancada al culte per problemes estructurals, aluminosi per ser més exactes.

Relacionat amb aquest problema, va trascendir el tema de la propietat d’aquest immoble. D’una banda, ja al seu moment, el Bisbat assegurà que no és de la seva propietat i, de l’altra, els hereus del promotor de la urbanització de Los Encinares, també se’n desentengueren.

Per al delegat Llobeta ha assegurat que “és un tema molt enrevessat”. I és que, segons ha donat a entendre, aquests terrenys no són propietat dels urbanitzadors, sinó dels antics propietaris de la possessió de Sant Vicenç. “Tot i amb això hi continuam fent feina”, ha conclòs Llobeta.

És més, en diverses ocasions, l’Ajuntament ha posat de manifest les ganes de poder comprar l’Església per disposar d’un espai on dur a terme activitats socials i culturals a aquell petit nucli de població.

PUBLICITAT