POLLENCINS A LA GALA DE L’ESPORT DEL CONSELL DE MALLORCA

271
El joveníssim Oliver Santana entre alguns dels premiats pel Consell de Mallorca a la Gala de l'Esport.

Ahir horabaixa va tenir lloc la XX Gala de l’Esport al Teatre Principal de Palma, en la qual 126 esportistes mallorquins d’una trentena de modalitats diferents varen rebre un reconeixement públic davant prop de set-cents convidats. Entre els premiats, hi havia el jove Oliver Santana, qui ha destacat en gimnàstica artística. Per altra banda, el piragüista Sete Benavides va rebre un dels homenatges per la seva trajectòria esportiva.

En aquesta edició el Consell de Mallorca va posar de manifest el compromís en la lluita per la tolerància en l’àmbit esportiu, a través de valors associats, com la diversitat, la pluralitat, la inclusió, la perseverança i el respecte. D’aquesta manera, els guardons d’enguany varen ser per a entitats i clubs esportius que són un referent en la promoció de la tolerància en les disciplines respectives.

L’acte va comptar amb la presència d’uns padrins que per la seva trajectòria esportiva són un exemple per a l’esport mallorquí. D’una banda, la regatista mallorquina campiona del món de vela 420, en categoria sub 17, Neus Ballester, i de l’altra, el patinador professional Jaume Mateu, que participà en els darrers Jocs Olímpics de Tòquio en aquesta nova modalitat. 

Quant als reconeixements, els autèntics protagonistes foren els joves esportistes mallorquins que han obtingut primeres i segones posicions als campionats durant la temporada 2021-2022. Es tracta de 126 infants en l’àmbit federat de l’esport base, d’entre 6 i 16 anys. Un homenatge al seu esforç i a la trentena de modalitats que han fet podi.

PUBLICITAT

La XX Gala de l’Esport va comptar amb una bona representació de l’esport escolar federat, a qui el Consell de Mallorca dona suport amb subvencions anuals i en la promoció esportiva escolar de les diferents modalitats.

Sete Benavides

El palista del Reial Club Nàutic del Port de Pollença, a Sete Benavides, va rebre l’homenatge del Consell de Mallorca per la trajectòria i les fites aconseguides en el piragüisme, concretament en la modalitat d’aigües tranquil·les. Sete ha participat en dos jocs olímpics d’estiu, obtenint una medalla de bronze a Londres 2012, en la prova de C1 200 m, i el quart lloc a Rio de Janeiro 2016, en la mateixa prova. Així, compta en el seu palmarès amb vint-i-set medalles. 

Homenatges

A més del piragüista Sete Benavides, l’esportista Alba Torrens també va rebre els reconeixements especials de la Gala per la seva trajectòria com a jugadora de bàsquet. Per la seva banda, l’àrbitra de rugbi Lu Fornés va recollir el premi Jugam.

També es varen premiar tres entitats, així el Premi a l’Esport Escolar va ser per a la Selecció Balear sub16 de futbol sala, campiona de lliga de la seva categoria; el Premi d’Entitat Sociales va destinar a Bàsquet Run & Gun, per la seva labor inclusiva; l’IES Arxiduc Lluís Salvador va rebre el Premi al Centre Educatiu per la seva implicació activa en l’àmbit esportiu, i Calvià va ser el municipi guardonat per les iniciatives esportives en el darrer any.

La XX Gala de l’Esport, en el seu aniversari, va ser presentada pel famós mag Llorenç Cloquell i la periodista Rosa de Lima, amb actuacions destacades, com la coreografia de l’alumnat mallorquí de l’acadèmia Urban Dance, la companyia Show Acrobacia Spiral i Víctor Uwagba. 

La cerimònia

La cerimònia, dividida en blocs per valors, va comptar amb professionals de l’esport, com l’àrbitre de primera Guillermo Cuadra, la jugadora de bàsquet Nogaye Lo, el regatista Sergi Roig i  la lluitadora olímpica Graciela Sánchez, que aportaren el seu gra d’arena amb missatges importants.

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, va encetar l’acte tot manifestant que «el compromís en la lluita a favor de la tolerància en l’àmbit esportiu, entesa com el respecte, la diversitat, la pluralitat, la inclusió o el diàleg positiu com a eixos vertebradors, és diari».

La directora insular d’Esports, Marga Portells, va agrair «als esportistes que col·laboren amb el Consell, podem arribar a més infants, amb exemples reals de superació, respecte o perseverança».

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va tancar l’acte qualificant els presents «d’exemples per a la transmissió de valors i per a l’estima de l’esport». A més a més, Cladera va afegir que, en el camp dels esports col·lectius, «l’esport no només serveix per transmetre valors, sinó també per fomentar l’autonomia personal i la presa de decisions. No es tracta només de guanyar i perdre. Es tracta de gaudir, de sentir-se realitzat i, sobretot, de fer servir l’esport com un camí cap al benestar personal».

Sete Benavides i Alba Torrens amb la presidenta Cladera.
PUBLICITAT