POLLENÇA SUMA UN NOU POSITIU DE COVID-19

636

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, comunica que, a dia d’ahir, es va detectar un nou positiu de covid-19 i no es va donar cap alta. Per tant, el nombre de casos actius ara mateix al municipi de Pollença és d’11 persones amb infecció per SARS-CoV2.

La situació sanitària a les illes Balears s’estabilitza

La situació del coronavirus a la comunitat de Madrid és molt preocupant. Tanmateix, però, els polítics no arriben a un acord per adoptar mesures restrictives a fi de reduir l’impacte de la pandèmia.

Una de les propostes que ha trascendit aquests dies per controlar la pandèmia a Madrid contempla la possibilitat de restringir la mobilitat a municipis de més de 100.000 habitants amb una taxa d’incidència de covid-19 superior als 500 casos durant els darrers 14 dies, amb un percentatge de positivitat en les proves diagnòstiques superior al 10 per cent i una ocupació de llits d’UCI per pacients amb covid-19 superior al 35 per cent.

A les illes Balears, no hi ha cap municipi en què es donin aquests paràmetres. De fet, tan sols Palma supera els 100.000 habitants, però la incidència de la covid-19 durant els darrers 14 dies és de 205’98 casos per cada cent mil habitants. I és que fa més de 15 dies consecutius en què les dades sanitàries van millorant tant pel que fa a nous casos com a hospitalitzacions i ingressos a UCI.

PUBLICITAT

Ara mateix, Vila (Eivissa) i Sóller (Mallorca) són els municipis de les illes Balears, on la situació sanitària per coronavirus és més preocupant. Això no obstnat, durant la setmana passada a les illes Balears, la incidència de la covid-19 acumulada era de 72’10 casos i la taxa de positivitat mitjana se situava en el 3’99 per cent, quan l’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa al 5 per cent, el nivell per considerar controlada la pandèmia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT