POLLENÇA SUMA UN NOU CONTAGI I JA SÓN SET ELS CASOS ACTIUS DE CORONAVIRUS

249

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que ahir es va diagnosticar un nou contagi i ja són set els casos actius d’infecció per SARS-CoV-2 que segueixen.

Aquestes xifres corresponen als positius que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, al municipi hi ha 20 casos actius per infecció de SARS-CoV-2 i s’han donat 598 altes. Per altra banda, segons la Conselleria, al municipi s’han produït 18 defuncions des que es va iniciar la pandèmia.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT

BITCITA

Si heu nascut entre 1952 i 1961, podeu demanar hora per vacunar-vos a través del BITCITA.

Si heu nascut en aquests anys i voleu vacunar-vos, trobareu tota la informació necessària en aquest web o bé telefonant al 971 211 999.

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font Oliver, va el passat divendres 23 d’abril que aquesta setmana rebran més dosis de vacunes. Concretament:

30.420 de Pfizer
3.600 de Moderna
2.600 d'AstraZeneca 
6.250 de Janssen

Per la seva banda, el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, va definir la situació epidemiològica com a “estable. No obstant, molts dels nous casos estan relacionats amb brots. Hem de continuar alerta”.

Teniu dubtes sobre la vacunació?

El Servei de Salut ha habilitat una línia d’atenció telefònica per informar sobre la vacuna d’AstraZeneca. És el 971 211 998.

Per altra banda, cal recordar que hi ha una línia d’atenció telefònica i un espai web per informar la població que tengui dubtes sobre el procés d’immunització contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 211 999), que opera cada dia de la setmana. De dilluns a dissabte, de les 7 a les 21 hores, i el diumenge, de 8 a 21 hores.

En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 211 999).

Per altra banda, hi ha l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut i on trobareu resposta a les preguntes més freqüents envers la vacunació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT