POLLENÇA REGISTRA EL NOVEMBRE AMB MENYS PERSONES A L’ATUR DELS DARRERS 15 ANYS

179
Nombre d'aturats a Pollença els mesos de novembre dels darrers 15 anys

Sembla que la recuperació econòmica és un fet o, com a mínim, va pel bon camí. El darrer dia d’aquest mes de novembre hi havia a Pollença 723 persones en situació d’atur, segons les dades proporcionades pel SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balears). Aquesta xifra és la més baixa pert a un més de novembre des de l’any 2006, quan es registraren 715 persones desocupades. Però el més sorprenent de tot es el descens d’un 19% respecte a l’atur del novembre del 2019, quan es registraren 892 aturats.

Nombre d’aturats a Pollença els darrers 12 mesos

Això sí, si comparam les xifres amb el més anterior, ens trobam que el més de novembre s’han registrat 175 persones desocupades més que a l’octubre. Una pujada que, d’altre banda és habitual aquests mesos degut a la finalització de la temporada turística. De fet, l’any 2019 aquesta pujada va ser de 376 aturats.

Aquestes bones xifres d’atur també es registren al total de les Illes Balears on s’han registrat 57.710 persones a situació d’atur aquest novembre, una dada que millora la del 2019 i la dels 10 anys anteriors. A més, respecte l’any passat, l’atur a les illes ha baixat un 32 per cent, el descens més pronunciat de totes les comunitats autònomes.

Descens de l’atur respecte el novembre de l’any 2020 per comunitats

Cal dir que treballadors amb ERTO no es comptabilitzen com aturats, però segons Iago Negueruela, conseller de Turisme i Treball, la seva influencia en les estadístiques és mínima.

PUBLICITAT
Taxa d’atur administratiu a les Illes Balears segons les dades difoses per la Conselleria de turisme i Treball
PUBLICITAT