POLLENÇA. QUINS DOMASSOS…

711

Els tòpics, ja se sap, tenen una part de raó, però també una part d’ironia (per no posar una paraula més forta). Estic pensant amb aquella fama de bon gust i finura dels pollencins, mentre passeig pel centre històric de Pollença i em dic “Quins domassos…, això no té res a veure amb el meu poble!”.

Damunt la plaça Major, on els infants no poden jugar, han improvisat un pàrking de bicicletes per als turistes de pedal. Ja està bé que consumeixin als negocis del poble, però… podrien habilitar-los un lloc en condicions que no impedís la ja impedida Plaça de Pollença.

La cosa no acaba aquí, però. A la mateixa façana de la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, hi ha centenars de bicicletes. Aquesta situació, però, es repeteix a la transitadíssima plaça dels Seglars, on els veïnats estan cansats de tenir la façana impedida per les bicicletes que els turistes deixen allà on els va bé, “sense que ningú els cridi l’atenció que allà molesten”, ha dit una veïnada.

I si a peu de carrer són les bicicletes que distorsionen molt la fama del bon gust pollencí, fent una ullada aèria les lones tapen en part algunes de les façanes més representatives de Pollença com la Parròquia i can Llobera. La de l’església del Convent s’entén que hi sigui, però la de la Parròquia és lluny d’allò que se’n diu estètica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT