POLLENÇA PUJA D’UN A QUATRE CASOS DE CORONAVIRUS EN POC DIES

827
Salut preveu triplicar la vacunació amb l'arribada de 80.000 dosis aquesta setmana.

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que aquests dies s’han diagnosticat quatre nous contagis i només s’ha donat una alta. Per tant, al Centre de Salut, fan el seguiment a a quatre persones amb infecció per SARS-CoV-2.

Dia 6 de maig, Pollença va quedar amb un únic cas actiu.

Dia 7 de maig, es diagnosticaren tres nous casos i no es va donar cap alta. Per tant, hi havia quatre casos actius.

Dia 8 de maig, es va diagnosticar un nou contagi. Per tant, hi havia cinc casos actius.

PUBLICITAT

I dia 9 de maig, es va donar una alta. Per tant, hi ha quatre casos actius.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, al municipi hi ha 12 casos actius per infecció de SARS-CoV-2 i s’han donat 611 altes. Per altra banda, segons la Conselleria, al municipi s’han produït 18 defuncions des que es va iniciar la pandèmia.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

Vacunar 50.000 persones a la setmana

A partir d’avui, dia 10 de maig, s’amplia la franja d’edat per autocitar-se a través de BITCITA als nascuts entre 1952 i 1966″.

Segons la directora d’Assistència Sanitària, Eugènia Carandell, “durant el mes d’abril van arribar 152.730 vacunes, vol dir que en el darrer mes, ha arribat pràcticament el doble de vacunes que els mesos anteriors”.

Per altra banda, “s’ha passat de vacunar a 15.000 persones a la setmana a 49.000 en Balears”.

La setmana passada, la conselleria de Salut va anunciar que els centres de vacunació massiva amplien línies per vaccinar prop de 50.000 persones per setmana. I és que la setmana s’esperava l’arribada de 80.130 vacunes, la qual cosa permetrà triplicar el nombre de dosis que es poden administrar a la població.

Per altra banda, convé recordar que el Servei de Salut ha arribat a un acord amb el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB), perquè els ciutadans que així ho vulguin puguin demanar, a les farmàcies i per mitjà del web BITCITA, cita per ser vaccinats.

L’objectiu és orientar i ajudar els ciutadans amb menys coneixements informàtics. Per això, a partir d’ara, els usuaris amb aquests problemes poden demanar cita des de les farmàcies per ser vaccinats.

Si heu nascut entre 1966 i 1952, podeu demanar hora per vacunar-vos a través del BITCITA i a través de les farmàcies. Trobareu tota la informació necessària en aquest web o bé telefonant al 971 211 999.

Teniu dubtes sobre la vacunació?

El Servei de Salut ha habilitat una línia d’atenció telefònica per informar sobre la vacuna d’AstraZeneca. És el 971 211 998.

Per altra banda, cal recordar que hi ha una línia d’atenció telefònica i un espai web per informar la població que tengui dubtes sobre el procés d’immunització contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 211 999), que opera cada dia de la setmana. De dilluns a dissabte, de les 7 a les 21 hores, i el diumenge, de 8 a 21 hores.

En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 211 999).

Per altra banda, hi ha l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut i on trobareu resposta a les preguntes més freqüents envers la vacunació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT