POLLENÇA, PRIMER MUNICIPI D’ESPANYA DE MENYS DE 100.000 HAB. AMB MÉS PLACES A HABITATGES TURÍSTICS

1378

Descartant les capitals de província, només Marbella (141.000 hab.) té més places a habitatges turístics que Pollença. Mentre que a les Illes Balears el nombre d’habitatges turístics ha descendit el darrer mig any un 4%, a Pollença han augmentat un 4%. A més, Pollença és el 5è municipi d’Espanya amb major percentatge d’habitatges turístics sobre el total d’habitatges d’Espanya, i el segon de més de 10.000 habitants. De fet, el darrer mig any, Pollença ha passat de tenir un 22,7% d’habitatges turístics, a tenir un 23,22%. La zona amb més densitat d’habitatges vacacionals de Pollença, és Cala Sant Vicenç.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) acaba de publicar el nombre i percentatges d’habitatges turístics a tots els municipis d’Espanya. Aquestes dades són del febrer de 2021 i es basen en els anuncis que es poden trobar a plataformes digitals i al cens d’habitatges. A més, la web de l’INE permet acomparar aquestes dades amb les preses fa només mig any, l’agost del 2020.

Creix el nombre d’habitatges turístics a Pollença

En només mig any, Pollença ha passat de tenir 2.739 habitatges turístics, a tenir-ne 2856, el que suposa un increment de més del 4%. Aquestes dades contrasten amb el total de les Illes Balears, que han passat a tenir en mig any, un 4% menys d’habitatges vacacionals (ha baixat 182.748 a 175.157 habitatges). A més, Pollença, amb 18.113 places, és el municipi de menys de 100.000 habitants amb més places turístiques a habitatges vacacionals, només superat per Marbella i capitals de província immensament més grosses en tots els aspectes.

Comparant amb el nombre total d’habitatges, Pollença és el segon municipi d’Espanya de més de 10.000 habitants amb major percentatge d’habitatges turístics sobre el total d’habitatges, només superat per l’Oliva a Fuerteventura. Segons les dades de l’INE, un 23,22% dels habitatges de Pollença s’usen per a lloguer vacacional. Per comunitats, les illes Balears, és la que major percentatge d’habitatges vacacionals té amb un 4,7%.

PUBLICITAT

Els habitatges turístics a Pollença per zones

La web de l’INE ens permet disposar d’aquestes estadístiques per zones. Així, si separam Pollença en quatre districtes (Cala Sant Vicenç, Moll i Formentor, Vall d’en March i zona de la carretera de Sa Pobla), el districte amb major percentatge d’habitatges turístics és Cala Sant Vicenç, amb un 36,37% d’habitatges dedicats al lloguer turístic.
D’altra banda, el districte amb més nombre d’habitatges turístics és el que compren el Port de Pollença, Formentor i Can Cap de bou, amb 1.583 habitatges turístics.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT