POLLENÇA MILLORA LES CONNEXIONS AMB EL NOU SISTEMA DE TRANSPORT PÚBLIC REGULAR PER CARRETERA

526

El municipi de Pollença millora les connexions amb el nou sistema de transport públic regular per carretera, després que aquest 1 de gener entrassin en funcionament les noves concessions del TIB.

El nou servei de transport públic interurbà incorpora noves connexions, més freqüències i la renovació total de la flota de busos.

El servei de la zona Nord millora la línia troncal que connecta el municipi de Pollença amb Palma. Així, la línia que arrenca al Port de Pollença i acaba a Palma passa de 10 a 14 expedicions diàries entre setmana. A més a més, també s’ofereix una línia suburbana que connecta Pollença amb el Port de Pollença, Alcúdia i el Port d’Alcúdia. Una altra millora a destacar és que es pot anar de Pollença a la Pobla.

D’altra banda, tant a Pollença com al Port, hi haurà parades d’enllaç amb l’Estació d’Inca i Inca-Llevant.

PUBLICITAT

Nova flota

La nova xarxa estrena una nova flota amb vehicles més sostenibles. Un total de 223 busos nous, dels quals 198 són de gas natural comprimit i 18 de propulsió elèctrica. Només 7 busos, un 3 per cent de la flota, es mouen amb dièsel.

A més s’incrementa la capacitat dels busos: es passa de busos de 12 metres a vehicles de 15 metres i 18 metres a les línies de més demanda. I el 68,6 per cent de la nova flota TIB són busos de pis baix (en la 1a. porta i en la 2a. porta) per facilitar l’accés a l’interior del bus.

Està previst reforçar-ne, en breu, la senyalització interior amb pantalles i megafonia. Les persones amb discapacitat visual o auditiva podran estar informades de les properes parades durant el recorregut i de les informacions rellevants del servei.

Nou sistema tarifari

Amb el nou servei també s’implanta un nou sistema tarifari en tota la xarxa TIB (bus, tren i metro). Un canvi fonamental és que la targeta intermodal ara és un moneder i desapareixen així els abonaments. Les tarifes del nou sistema moneder es calculen en funció del nombre de salts del trajecte i també del perfil social de l’usuari (jove, pensionista, membre de família nombrosa, etc.).

La targeta només necessita un saldo que es pot carregar en línia a la web del TIB, dins els busos i a través de les màquines d’autovenda de les estacions de tren i metro. S’incorpora a més un sistema de punts que premia els usuaris habituals, perquè fa que com més viatgin més estalviïn. A tots els busos del TIB ara s’ha de cancel·lar la targeta tant en pujar com en davallar del bus.

A més també s’introdueix la targeta bancària com a mètode de validació en tota la xarxa, amb descomptes per a grups de fins a cinc persones. I en breu es podrà comprar el bitllet en línia.

Des del 10 de desembre i fins al 17 de gener un equip d’informadors comunica als usuaris, a peu de parada i dins els busos, els canvis i les millores a les seves línies.

Més informació al web tib.org, secció nova xarxa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT