POLLENÇA MANTÉ 4 CASOS ACTIUS PER CORONAVIRUS

301

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que fan el seguiment a quatre persones amb infecció per SARS-CoV-2. I és que, des de divendres 16 d’abril, quan es va diagnosticar un nou contagi i es donaren dues altes, no s’ha detectat cap altre contagi ni tampoc s’ha donat cap alta.

Aquestes xifres corresponen als positius que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, al municipi hi ha 13 casos actius per infecció de SARS-CoV-2 i s’han donat 596 altes. Per altra banda, segons la Conselleria, al municipi s’han produït 18 defuncions des que es va iniciar la pandèmia.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT

BITCITA per als nascuts entre 1957 i 1960

El passat 16 d’abril es va activar el BITCITA, una web que permet demanar hora per vacunar-se als diferents espais habilitats amb aquest fi. Els primers en poder sol·lictar cita varen ser els nascuts l’any 1956. A partir d’aquesta setmana, les persones nascudes els anys 1957, 1958, 1959 i 1960, i empadronades a les Illes Balears ja poden autocitar-se.

Si heu nascut en aquests anys i voleu vacunar-vos, trobareu tota la informació necessària en aquest web.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, assegura que el procés de vacunació al conjunt de les illes Balears, “continua a bon ritme. Aquesta setmana rebrem 21.060 dosis de Pfizer i 8.500 d’Astrazeneca”.

A més a més, avança que “s’incrementa el número de dosis de Pfizer que arribarà cada setmana a l’Estat”.

Teniu dubtes sobre la vacunació?

El Servei de Salut ha habilitat una línia d’atenció telefònica per informar sobre la vacuna d’AstraZeneca. És el 971 211 998.

Per altra banda, cal recordar que hi ha una línia d’atenció telefònica i un espai web per informar la població que tengui dubtes sobre el procés d’immunització contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 211 999), que opera cada dia de la setmana. De dilluns a dissabte, de les 7 a les 21 hores, i el diumenge, de 8 a 21 hores.

En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 211 999).

Per altra banda, hi ha l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut i on trobareu resposta a les preguntes més freqüents envers la vacunació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT