POLLENÇA IMMERSA A LA SETENA ONADA DE CORONAVIRUS

996

Fa dies que “els casos de coronavirus s’enfilen bastant”, ha apuntat la coordinadora del Centre de Salut de Pollença. la Doctora Alejandra Valero qui, a més a més, ha senyalat amb preocupació que “aquest augment també es visqui als hospitals”.

A aquestes alçades, tothom parla ja de setena onada. I, segons la mateixa Doctora Valero, “ens han anunciat que, a partir de la setmana que ve, aplicaran mesures, encara que no sabem quines ni com s’aplicaran”. De fet, en aquestes alçades, es fa difícil saber com actuar per frenar els contagis.

En qualsevol cas, la Doctora Valero ha insistit en la necessitat que tothom sigui responsable per disminuir la pressió assistencial al Centre de Salut, on “certamen no feim proves als menors de 60 anys, però hem de veure els pacients, ja que la majoria tenen símpotes i hem de tramitar les baixes…”, ha apuntat la Doctora Valero qui ha comentat que “aquesta variat BA.5, a diferència de la de gener que era com un constipat, dona més símptomes (febre, mal de cap, maletar) i clar la gent no es troba bé, no pot anar a fer feina”.

Dies enrere a través d’IB3, el cap d’Epidemiologia de l’hospital de Son Espases, el doctor Antoni Oliver, va reconèixer que les Illes es trobaven immerses a la setena onada, ja que en els darrers dies hi ha hagut una important transmissió del virus. Segons les seves informacions, s’havien donat una mitjana de 1.000 casos diaris i a Son Espases n’analitzavnen prop de 100, una desena part.

PUBLICITAT

Tot i senyalar que els ingressos “han augmentat bastant”, va evitar donar detalls, si bé va explicar que la soca dominant és actualment la subvariant d’Òmicron BA.5, en un 80%, i la BA.4, en un 5%. En aquest sentit, assegurava que: “És possible que Balears hagi estat una de les primeres comunitats en què la nova variant s’ha estès més”.

Per la seva banda, davant la setena onada de covid-19, la consellera de Salut, Patricia Gómez, demanava ahir que a la població que es posi la tercera dosi de la vacuna.

PUBLICITAT