POLLENÇA DÓNA EL SUS A LA SETMANA DE LA INCONTINÈNCIA AMB LA LECTURA D’UN MANIFEST

410
Representants de les associacions ASIA i ABACCO amb diversos regidors de Pollença després de la lectura del manifest

La presidenta de l’associació ASIA (Associació per a la Incontinència), Àngels Roca, ha fet lectura avui migdia d’un manifest amb motiu de la Setmana Mundial de la Incontinència (del 21 al 27 de juny). A l’acte hi han participat diversos regidors de l’Ajuntament de Pollença, així com la presidenta d’ABACCO, Yolanda Fernández. Al manifest, la presidenta ha destacat la importància de donar a conèixer aquest trastorn, que afecta un 12% de la població de totes les edats. També ha volgut destacar el paper de les institucions a l’hora de treballar per millorar les condicions de vida dels afectats.

Pollença s’implica amb les persones amb incontinència

La lectura d’aquest manifest a la sala de plens de Pollença ha vingut motivada per l’aprovació al darrer plenari per unanimitat d’una sèrie de mesures encaminades a facilitar la vida de les persones amb incontinència crònica. Entre les mesures, es va aprovar la creació d’un distintiu per als vehicles dels afectats que els permetin aturar el cotxe a qualsevol lloc de la via pública. Com explicàrem a aquest article. Tant aquesta mesura com d’altres encaminades a visibilitzar i a aportar solucions a la vida pública d’aquests pacients, figuren a un conveni que signarà l’ajuntament tant amb ASIA com amb ABACCO (Associació Balear de pacients de Crohn, Colitis ulcerosa i Ostomitzades).

De fet, la signatura d’aquest conveni és la primera col·laboració d’aquestes dues entitats. Cal dir que ABACCO ha signat convenis semblants amb altres ajuntaments com el de Palma, Marratxí, Inca o Calvià. A aquests municipis, les persones que pateixen incontinència crònica compten amb un distintiu que no només els permet aturar el cotxe en llocs de la via pública, com places per minusvàlids, sinó que també els identifica per a poder usar diferents banys d’institucions públiques i comerços adherits. Tot i que Pollença comptarà amb un distintiu propi, els usats a aquests municipis, també seran vàlids a Pollença.

La seu de ASIA a les Balears es troba des d’avui a Pollença

A l’acte de lectura del manifest també s’ha donat per inaugurada la primera delegació d’ASIA a les Illes Balears, que tindrà la seva seu a Pollença. La delegada d’ASIA a Balears és Joanna Bauzà i es pot contactar amb ella al telèfon 633385360.

PUBLICITAT

La façana de Can Llobera s’il·luminarà per a la incontinència

L’Ajuntament de Pollença participarà de la setmana Mundial de la Incontinència, no només amb la lectura d’aquest manifest. Durant la setmana de la incontinència s’il·luminarà de verd la façana de Can Llobera. D’altra banda, són molts els actes programats a Mallorca i a tot l’estat amb motiu de la setmana de la incontinència, com una cursa virtual i nombrosos webinars.

PUBLICITAT
PUBLICITAT