LA POLICIA LOCAL DE POLLENÇA SALVA LA VIDA D’UN HOME GRÀCIES A UN DESFIBRIL·LADOR

902

El passat 19 de juny, un home de 54 anys va salvar la vida gràcies a un dels desfibril·ladors de la Policia Local, un dels desfibril·ladors que, pel mes de desembre de 2017, feren de Pollença un municipi càrdioprotegit.

L’home sopava en un restaurant del municipi, quan va caure inconscient degut a una aturada cardiorespiratòria. Ràpidament, una patrulla de la Policia Local de Pollença es traslladà fins al lloc indicat amb un desfibril·lador. Així va ser com aconseguiren reanimar-lo. Aquests minuts resultaren ser clau perquè l’home pogués salvar la vida. I és que, en el moment en què va arribar la UCI mòbil, el pacient pogué ser estabilitzat i traslladat a l’Hospital.

El mes de desembre de 2017 es varen lliurar 26 desfibril·ladors a diferents instal·lacions municipals (escoles, poliesportius, oficines municipals i altres indrets). Fins aleshores, només el servei de salvament de platges comptaven amb desfibril·ladors. Arran d’un estudi que ha demostrat la vinculació de la miocardiopatia hipertròfica amb una mutació genètica de diverses famílies a Pollença, als pressupostos de 2017, es va incloure una partida per estendre aquest servei a diferents entorns del municipi. Al Port, s’instal·laren desfibril·ladors al bar del Poliesportiu, a les oficines municipals, als centres educatius del Port de Pollença, Miquel Capllonch i Clara Hammerl, al passeig Anglada Camarasa, a la façana de ca les Monges, a la plaça Joan Cerdà i a l’aturada de bus del carrer Temporal. I a Pollença, se’n repartiren al bar del Poliesportiu, als centres educatius Joan Mas, Monti-Sion, Sant Jordi, Costa i Llobera i Guillem Cifre de Colonya, així com també a la plaça Major i a la parada de bus del parc infantil Cecili Metel. A més a més, a la Policia Local, es varen dotar cinc vehicles amb desfibril·ladors.

Aquesta xarxa d’equips està mantinguda i supervisada des de l’Ajuntament, la qual cosa suposa un cost d’11.027,94 euros anuals durant 4 anys; partida pressupostària que inclou també formació de personal municipal i personal docent, entre altres, per al maneig d’aquests equips com en tècniques de reanimació cardio-pulmonar (RCP).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT