PODA SENSE MIRAMENTS ALS JARDINS JOAN MARCH

422

Ara fa un mes i arran de les queixes ciutadanes canalitzades per la Societat Espanyola Ornitològica (SEO), l’ajuntament de Pollença va aturar la poda d’arbres urbans amb el compromís de deixar per al mes de setembre les tasques que quedaven pendents.

Aquets matí, un veïnat de Pollença s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament i amb Punt Informatiu per denunciar una poda sense miraments que es duu a terme als jardins Joan March, en plena època de nidificació.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha manifestat que aquesta era una poda pendent i molt necessària.

El jardí quedarà desfigurat

Segons ha explicat aquest mateix veïnat, “estan etsecallant sense miraments mates grosses de més de 4 metres devora l’estàtua de Joan Mas i davant l’estany. Al garrofer de davant l’estany, a les oliveres, als garballons… només els deixen les puntes de dalt, com si fos una granera. Al lledoner de devora la Torre… Bé per tot”, explica aquesta persona.

PUBLICITAT

“Tallen arreu branques i cimals, alguns de més de 20 centímetres de gruix.

A finals de maig, “estam en plena època de cria de les aus. Als jardins, hi crien mel·leres, busquerets de capell, capferrericos, caçamosques, tórteres, etc. Són aus comuns, però la majoria són aus insectivores i ens fan un gran benefici menjant-se els insectes del jardí”.

Ara bé, segons li han comunicat els operaris que s’ocupen de la poda, durant les tasques realitzades fins al moment, no han vist cap niu.

Més enllà de la possibilitat d’haver-hi aus que crien a les mates i arbres d’aquest jardí botànic de Pollença, la poda es duu a terme de manera radical, sense cap tipus de mirament: “deixen l’espilranc”.

Una poda pendent i molt necessària

Demanat sobre el tema al batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha explicat que Prodis s’ocupa del manteniment d’aquests jardins i que, de tant en tant, cal fer actuacions que requereixen una major especialització.

En aquests moments, “hi havia una saturació molt grossa de vegetació que impedia l’entrada de llum i també hi havia molt proliferació als arbres, sobretot els garrovers estaven molt tocats, de rates que ja s’havien menjat molt escorça… i estaven malalment. Hi havia pendent aquesta poda”. A més a més, “s’està comprovant també que no hi hagi cap niu abans de tocar cap arbre i, de fet, ara ja ha acabat l’època de nidificació, pràcticament. No hi toca haver-hi res i si hi ha res, és buit. Com que són arbres de fulla perenne es fan ara, abans es varen fer els de fulla caduca”, ha explicat Cifre Ochogavia.

PUBLICITAT