POCA PARTICIPACIÓ I 4 SOLARS + 1 PER AL FUTUR CENTRE DE SALUT

850
Entre les diferents opcions, el solar de l'actual centre de salut, que ha quedat petit i obsolet, pot ser un dels cinc emplaçaments del futur centre sanitari de Pollença.

Fa poques setmanes, la conselleria de Salut va anunciar el seu compromís de construir un centre sanitari a Pollença. A canvi, l’Ajuntament ha de lliurar un solar de 2.000 metres quadrats de superfície que permeti alçar-hi un edifici suficient per acollir el futur centre de salut.
Amb l’objectiu de definir quin és el millor solar que Pollença pot oferir per construir aquest centre sanitari, l’Ajuntament va convocar una reunió, que se celebrà divendres 26 de febrer i a la qual assistiren una vintena de persones. Tot i la poca participació, tenint en compte la importància del tema a tractar, el públic va proposar un solar més, el solar ubicat entre el carrer Cecili Metel i la carretera general, amb el qual l’equip de govern no hi havia pensat, però que valoraran i que tendran en compte com a possible emplaçament del nou centre de salut.
Per la seva banda, des de l’Ajuntament, proposaren quatre solars, quatre opcions amb pros i contres, entorn de les quals es va obrir un debat que es va caracteritzar per la pluralitat de veus i de preferències amb la qual cosa no es va arribar a cap conclusió, cosa que, en qualsevol cas, hauria estat difícil tenint en compte la poca participació.
Conduïren la reunió, el batle de Pollença, Miquel Àngel March, que és la persona que manté contacte amb la conselleria de Salut sobre aquets tema; la regidora de Sanitat, Magdalena Seguí; i el delegat d’Urbanisme, Bartomeu Cifre Bennàssar, amb qui ha parlat PUNT iNFORMATIU. A més a més, hi va participar la coordinadora del Centre de Salut, la doctora Alejandra Valero, qui va exposar la problemàtica que deriva d’un edifici obsolet i petit.
Més enllà de l’escassa participació ciutadana, s’ha de notar que no hi havia cap representant ni un de l’oposició; dels sis regidors de Tots per Pollença, cap no hi va anar, com tan sols no hi anà cap dels dos regidors d’Alternativa ni tampoc el regidor d’El Pi ni el del PP.

Pros i contres dels 4 + 1 possibles emplaçaments
Des de la conselleria de Salut, descartaren ampliar l’actual centre de salut. Tot i amb això, des de l’Ajuntament, divendres, plantejaren la possibilitat d’usar el solar del carrer Bisbe Desbach amb la qual cosa s’hauria de destruir l’actual edifici per fer-hi un edifici de nova planta.
En aquest sentit, es valora positivament l’hàbit dels pollencins que han assimilat aquest indret com a centre de salut. A més a més, és un solar cèntric i està ben situat. Per contra, la superfície de la parcel•la és limitada i, entre altres, “no permetria una futura ampliació de la residència de persones majors”, va comentar Cifre Bennàssar.
A més a més, “s’hauria de traslladar provisionalment el centre de salut durant l’any i mig que duraran les obres”, va apuntar el mateix Cifre Bennàssar.
Un altre solar que ha sonat com a possible emplaçament per al futur centre sanitari és el de Can Conill. Entre els pros, el delegat d’Urbanisme va explicar que té la superfície suficient, és cèntric i no requereix ni requalificacions ni compres. És més, Bartomeu Cifre Bennàssar va donar a entendre que “és el solar que més interessa a la conselleria de Salut. Un dia d’aquests varen venir representants de la Conselleria a Pollença amb l’objectiu d’avaluar les diferents propostes i així ho manifestaren”.
Pel que fa als inconvenients, Cifre Bennàssar va valorar que “aquest solar és indicat per a diferents edificis infraestructures que necessita Pollença, i una vegada s’hi hagi construït, quedarà descartat qualsevol altra possibilitat”.
Una tercera opció és el solar situat entre Can Bach i el Coster del Puig, just darrere la Renault, un solar que l’Ajuntament té llogat i que s’usa com a aparcament. Aquest és un solar cèntric i gran, però “s’hauria de comprar i, a més a més, com que és sòl rústic, hauríem de demanar un interès general per a equipament en sòl rústic”, va dir Cifre Bennàssar.
Finalment, des de l’Ajuntament, la quarta opció és el solar del Camp d’en Costa, un solar situat al final del carrer Sor Flor Ricomana, que també s’usa com a aparcament de cotxes, però que és de propietat municipal.
Segons va explicar Cifre Bennàssar, aquest solar és cèntric i té espai suficient per a construir-hi el centre sanitari. Ara bé, “no està connectat amb Cecili Metel i també s’hauria de demanar un interès general, perquè està en rústic”, comentà.
Més enllà d’aquestes propostes i com ja s’ha apuntat, des del públic, es va proposar un cinquè solar, un solar que està a la venda, que és cèntric i que està ben comunicat tant amb el nucli urbà com amb la carretera general. A més a més, té les dimensions que es demanen des de la Conselleria. De fet, el delegat d’Urbanisme va donar a entednre que l’Ajuntament el tendrà en compte com a possible opció. En qualsevol cas, cal elegir el millor solar per construir el futur centre de salut i, “si hem d’estar mig any per triar solar, hi estarem, no s’ha d’anar amb presses”, va concloure Bartomeu Cifre Bennàssar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT