PLUGES IMPORTANTS I INCIDÈNCIES EVITABLES

386
La torrentada arriba a la mar. Foto: César Samarini.

Les pluges intenses d’ahir dematí varen anar acompanyades d’incidències diverses. A Pollença, l’AEMET va registrar un volum de 95’2 litres per metre quadrat, dels quals 85’2 litres per metre quadrat varen caure durant el matí; mentre que, al Port de Pollença, varen caure 54 litres per metre quadrat durant el mateix dia d’ahir 21 de setembre.

Les incidències relacionades amb les precipitacions, abundants però normals en aquesta època de l’any, foren diverses. Així, durant la jornada d’ahir, es produiren inundacions, “moltes d’elles evitables, ja que la brutor acumulada dins les cupetes de les pluvials impedia recollir l’aigua de pluja”, explicaven veïns afectats.

A la Cala Sant Vicenç, on les pluges també foren importants durant el matí, les pluges no només es trobaren amb una xarxa de pluvials bruta o inexistent a molts carrers, sinó que varen fer brondar algunes cupetes d’aigües residuals deixant restes de matèria orgànica damunt les voravies.

Per altra banda, alguns veïns es queixen també del deficient manteniment dels torrents, on a més d’acumular-se restes de vegetació i brutor diversa abocada per l’home, hi ha marges i parets en males condicions.

PUBLICITAT

A més del vehicle arrossegat pel torrent de Ternelles fins al refugi del Pont Romà, les emergències de l’112 destaquen que varen haver d’intervenir en cinc casos a Pollença. En total, a les 20 hores d’ahir 21 de setembre, l’112 va atendre 98 casos, dels quals 80 havien estat a Mallorca, 2 a Eivissa i 16 a Menorca.

PUBLICITAT