PERE J. GARCIA MUNAR PRESENTA LA GUIA DE LA REPÚBLICA I LA GUERRA A POLLENÇA, PORT DE POLLENÇA I CALA SANT VICENÇ

438

L’historiador pollencí Pere J. Garcia Munar presenta la Guia de la República i la Guerra a Pollença, Port de Pollença i Cala Sant Vicenç (Illa Edicions, 2023), un recorregut pels indrets, carrers i edificis més representatius de l’època, on es varen viure els principals esdeveniments o què varen ser seu d’institucions significatives d’aqull temps.

Redactat durant el darrer any, Pere J. Garcia Munar explica que “fa molts d’anys que el tenia dins el cap. Fa devers deu o dotze anys, vaig fer una visita guiada per Pollença i ja hi bategava aquest llibre”. En prova d’això, “tenia molt clar que havia d’estar redactat de manera mengívola, amb poc text (no havia de superar les 150 pàgines) i havia de tenir moltes imatges, però també plànols…”, comenta a l’hora que conclou “és una guia, no un llibre d’història convencional”.

A més de mostrar-se molt content amb la maquetació del llibre, també alaba la feina del fotògraf Biel Perelló, “autor de totes les fotografies en color que s’hi inclouen”. Aquestes imatges reforcen les instantànies antigues que completen el material gràfic d’aquesta invitació a conèixer els escenaris de la República i la Guerra Civil al municipi de Pollença.

El llibre es completa amb un llistat actualitzat dels pollencins víctimes de la guerra i la repressió franquista.

PUBLICITAT

Aquesta Guia de la República i la Guerra a Pollença, Port de Pollença i Cala Sant Vicenç està a la venda per 20 euros. Entre altres llibreries, es pot comprar als punts de venda habituals de Pollença i del Moll. A més a més, està previst que dia 11 de juny, a l’Espai Social de Can Bum, es faci una presentació oberta al públic en la qual participaran l’autor i l’activista Marina Llobera.

Guia de la Repúblia i la Guerra a Pollença, Port de Pollença i Cala Sant Vicenç és el primer volum d’una col·lecció de guies l’objectiu de la qual és situar els fets de la República i la repressió franquista a diferents indrets de Mallorca. El director de la col·lecció serà el també historiador Manel Santana.

Pere J. Garcia Munar

Nascut a Pollença, Pere J. García Munar és llicenciar en Història per la Universitat de les illes Balears i doctor en Història amb la tesi “Sindicalismo en Mallorca durante la transición (1973-1981)”, per la UNED.

Autor de diversos llibres i articles, Pere J. Garcia Munar és una persona compromesa políticament o socialment.

En aquests moments, avança que treballa en un nou llibre en el qual s’endinsarà en les històries de les víctimes del franquisme a Pollença. Per aquest nou projecte, Garcia compta amb el suport i l’ajuda de Marina Llobera.

PUBLICITAT