PER SANT MARC, CARAGOLS

258

Els caragols són d’aquells aliments que desperten passions enfrontades: o agraden o no agraden. Els que són caragolers, per Sant Marc (25 d’abril), tenen l’excusa perfecta per menjar-ne per evitar “ser tocats”, o sigui patir una embòlia o ictus.

Aquests mol·luscs aporten el 98 per cent dels aminoàcids essencials, són rics en minerals (ferro, magnesi, fòsfor, potassi, seleni, sodi…) i, a més a més, tenen pocs greixos. Es calcula que tenen poques calories. Ara bé, com que es mengen amb all i oli, i maridats amb vi negre… ja no ens valen per l’operació biquini. En qualsevol cas, no deixen de ser tenir virtuds saludables.

Fa un parell mallorquí d’anys que el periodista Andreu Manresa dedicava un article d’El País als caragons. Entre altres arguments, defensava que un temps eren “salvatges” i ara són de cultiu. De fet, les fumigacions desaconsellen menjar caragols collits als marges i voreres de camins com era costum no fa tants d’anys després de les brusques d’estiu. I és que els productes químics amb què s’esquitxen herbes amb què s’alimenten els caragols, podrien perjudicar els nostre organisme.

Si per Sant Marc menjau un bon plat de caragols bovers, viudes, caragoles o caragolins, us desitjam bon profit.

PUBLICITAT

Salut i alegria per a tothom!

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT