PER QUÈ ALS ESTATS UNITS NO FAN SERVIT WHATSAPP?

333

Maria Lorenzo / AMIC Redacció

Fa devers un mes que va deixar de funcionar durant unes hores Facebook, Instagram i WhatsApp a molts països i aquí va ser una autèntica catàstrofe. No sabíem com comunicar-nos. I el pitjor de tot, en l’àmbit professional tampoc. Abusem d’aquesta xarxa social i barregem la vida privada amb la feina.

De la caòtica situació, em va sorprendre un comentari d’un amic meu que viu a Nova York, ja que el deixa desconcertat la dependència que tenim de WhatsApp. I, de seguida, em vaig preguntar el següent: Per què als Estats Units no fan servir l’aplicació de missatgeria més popular del món?

Cercant per Internet i parlant amb ell vaig conèixer els motius que us explicaré a continuació.

PUBLICITAT

Els SMS, encara presents

En primer lloc, als Estats Units, s’estima que menys del 20% dels usuaris de telèfons intel·ligents usen WhatsAppper comunicar-se, segons els últims estudis. I els principals motius són curiosos. Es veu que estan molt acostumats a fer servir els missatges de text del mòbil, coneguts com a SMS, des de fa molts anys. Ho tenen de forma gratuïta, així com les trucades. I que pagar per les dades d’Internet ho trobaven molt car.

També, un altre factor que indiquen els experts és que els estatunidencs no tenen molts contactes fora del país i no necessiten enfrontar-se al problema de pagar un cost addicional pels SMS a altres països. I també, evidentment, l’increment de l’ús de l’iPhone, que el fa servir el 50% dels estatunidencs. A més, disposen d’un sistema d’iMessage a la seva plataforma que ho facilita.

PUBLICITAT