PER A UNA PATRONA INCLUSIVA, COL·LABORA AMB EL VÍDEO DE LA MALA PÈCORA

1363

El col·lectiu feminista La Mala Pècora demana la col·laboració de les pollencines per fer un vídeo col·lectiu per demostrar que les dones segueixen lluitant per a una Patrona inclusiva.

Per participar en aquest acte, us heu de fer una fotografia en horitzontal, basta de mig cos, vestida per a la batalla i enviar-la a través del correu electrònic lamalapecorafeminista@gmail.com, abans del diumenge 26 de juliol. Amb aquestes imatges La Mala Pècora farà un muntatge que es compartirà a les xarxes socials.

L’any passat, La Mala Pècora va recuperar (als següents enllaços podeu accedir a un serie d’articles amb la descripció de la festa a 1858 o 1859 que va fer l’escriptor pollencí Ramon Picó i Campamar: El primer Simulacre de Ramon Picó i Campomar 1, El primer Simulacre de Ramon Picó i Campamar 2, El primer Simulacre de Ramon Picó i Campamar 3, El primer Simulacre de Ramon Picó i Campamar 4 i El primer Simulacre de Ramon Picó i Campamar 5) la figura activa de les dones al simulacre de Moros i Cristians. Aquest 2020, s’havia de consolidar el batalló femení, però, com que no hi haurà Simulacre per mor de la pandèmia de la covid-19, les dones han optat per fer-se visibles a través d’un vídeo.

Des de La Mala Pècora, apunten que, en condicions normals, haguessin convocat una reunió oberta per fer una valoració de com va funcionar el batalló femení l’any passat, plantejar possibles canvis i altres qüestions. De fet, hi havia la proposta de crear una “comissió del batalló femení” per desvincular-se del col·lectiu feminista i poder actuar d’interlocutora amb l’Ajuntament i la resta d’entitats o grups a qui es convoca a la Comissió de Festes. Però les circumstàncies no ho han fet possible.

PUBLICITAT

Com que, al final, hi ha una programació des festes amb motiu de la Patrona, La Mala Pècora ha trobat oportú organitzar qualque cosa amb l’objectiu de fer-se visibles. De moment, preparen un vídeo i és possible que facin alguna altra activitat. Ara bé, allò que tenen molt clar és que no serà presencial, perquè prioritzen la prudència.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT