PEP SOCIES CUINA COCA ROSSEGADA A CAN LAU

1375
En Pep amb na Margalida i en Toni de can Lau.

Aquest dijous 11 de març, al programa d’IB3 Televisió “Uep! Com anam?”, el cuiner Pep Socies va fer una coca rossegada de ceba i bacallà a can Lau, en plena Horta pollencina.

Acompanyat per en Toni i na Margalida de can Lau, Pep va explicar la passió per la cuina, mentre anava donant els detalls per fer una coca arrossegada de ceba i bacallà, una elaboració que “no té altre secret que fet i menjat” per dir-ho en paraules del mateix Socias que, en aquests moments, es dedica a cuinar per altri.

Per a qui no va poder veure el programa, aquí us deixam l’enllaç.

Gens gelòs de les receptes que ha après i que ha innovat, vet ací la recepta d’aquesta coca arrossegada que diu menja’m:

PUBLICITAT

COCA ARROSSEGADA DE CEBA I BACALLÀ

Per fer la pasta:
Mig quilo de farina
1 escudelleta de cafè plena d'oli
50 grams de saïm
Un bon pessic de llevat
250 ml d'aigua

També s'ha de preparar una mescla a parts iguals de farina i galeta picada, perquè la pasta no s'aferri al fenyedor.
Per al farcit:
5 cebes
1 fulla de llorer
1 cabeça d'alls
Sal
Pebre bo
Pebre bord
4 espícies
500 grams de bacallà
Un parell de taronges fresques
Un parell de cullerades de confitura de taronja
1 raig de mel

Per fer la coca, començam tallant les cebes en juliana i la deixam que sui dins una paella amb oli, sal i una fulla de llorer.

Mentrestant preparam la pasta. Dins un ribell, posam la farina, l’oli, el saïm, el llevat i l’aigua. Anam pastant fins aconseguir una pasta llisa. La mateixa pasta us dirà si falta afegit una mica de farina, Tapam i deixam tovar.

Aprofitam aquest temps per pelar i treure els grillons de taronja.

En estar bé de tou, estiram la pasta damunt el fenyedor en què haurem escampat la mescla de farina i galeta picada, perquè no s’aferri. En tenir-la ben estiradeta, tastam la ceba i trempam amb les espícies. Repartim la ceba ben repartida damunt la coca i enfornam.

En haver agafat coloret, traiem la coca del forn i li col·locam els talls de bacallà i els grillons de taronja, llavors posam una culleradeta de confitura de taronja per damunt del bacallà i un raig de mel a fi que caramelitzi. Tornam enfornar i tres minutets després ja es pot treure. Li espolsam la mica de cendra, tallam i, com diu en Pep, “feta i menjada”.

PUBLICITAT