Pep Frontera primer de més de 50 anys a la Mallorca 5000 i Josep Seguí primer pollencí

1005

Hi ha curses de muntanya més llargues, però poques tenen la duresa de la Mallorca 5000, un fet que queda avalat pels més de 50 corredors que es retiraren abans d’arribar a Pollença. I és que 66 km i 5.000 metres de desnivell positiu per terreny rocós i complicat de la Serra només estan a l’abast dels corredors més experimentats de l’illa. D’altra banda, el bon temps va predominar durant tota la jornada i l’arribada a Pollença va ser una vertadera festa.

En total 135 corredors completaren la cursa de manera individual, mentre que 64 equips de tres corredors també foren finishers. Aquests equips participaren en la modalitat de relleus, intercanviant el xip al pla de Cúber i al Coll de la Batalla.

Podi absolut masculí. 1r Alejandro Forcades Pujol, 2n Jordi Gamito Baus i 3r Juan Maria Jimenez Llorens

Els guanyadors individuals de la cursa foren Alejandro Forcades Pujol, que va fer un temps de 8 hores i 33 minuts; i Isla Smith, que va fer un temps de 12 hores i 5 minuts. Per equips, els millors va ser el format per Joan Toni Mayol, Marc Arnau Marce i Gerard Marcé, que completaren la cursa en 7 hores i 44 minuts.

Podi absolut femení. 1a Isla Smith, 2a Alicia Mateu Lliteras i 3a Victoria Albelda

Entre els corredors de Pollença, el millor va ser Josep Seguí Jiménez (Secció de Muntanya), que va fer un temps d’11 i 29 minuts arribant en 23a posició absoluta, i 15è de més de 40 anys.

PUBLICITAT
Pep Frontera a un moment de la cursa. Foto: Tolo Sent

D’altra banda, el també pollencí Pep Frontera, va pujar al caixó més alt del podi en categoria de més de 50 anys, fent un temps de 12 hores i 25 minuts.

Per equips, el primer format per corredors pollencins va ser el format per Ramon Cerdà, Tomeu Serra, Llorenç Vila i Hamal Villar. Que foren sisens a la general amb un temps de 9 hores i 7 minuts.

Destacable també el paper de la pollencina de Món d’Aventura Maria del Mar Tornila, 7a en més de 30 anys, fent un temps de 16 hores i 20 minuts.

PUBLICITAT