Ingredients:
4 patates grans.
200 grams de xoriço picant.

1 ceba gran.
2 grans d’all.
1 pebrot vermell.
1 cullerada de pebre roig dolç.
1/2 culleradeta de pebre roig picant (opcional).
1 fulla de llorer.
1 litre de brou de carn o verdures.
Oli d’oliva verge extra.
Sal al gust.
Julivert picat per a decorar.
Elaboració:
Pelar les patates i tallar-les en trossos mitjans. Reservar.
En una cassola gran, escalfar un parell de cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà. Agregar el xoriço tallat en rodanxes i sofregir durant uns minuts fins que deixi anar el seu greix i estigui lleugerament daurat.
Retirar el xoriço de la cassola i reservar. En la mateixa cassola, afegir la ceba picada finament i el pebrot vermell tallat en tires. Cuinar a foc mitjà-baix fins que estiguin tendres i lleugerament daurats.
Agregar els alls picats i el pebre roig dolç i picant. Remoure ràpidament perquè el pebre roig no es cremi i es barregi bé amb la resta dels ingredients.
Afegir les patates tallades i barrejar bé perquè s’impregnin dels sabors del sofregit. Cuinar durant un parell de minuts.
Agregar el xoriço reservat i la fulla de llorer. Cobrir tot amb el brou de carn o verdures. Si prefereixes un guisat més espès, afegeix menys brou.
Cuinar a foc mitjà-baix, tapant la cassola, durant aproximadament 30-40 minuts o fins que les patates estiguin tendres i s’hagi format una salsa espessa. Remoure de tant en tant amb cura per a evitar que les patates s’enganxin al fons.
Provar i ajustar la sal al gust.
Una vegada les patates estiguin llestes, retirar la fulla de llorer i servir ben calentes. Pots empolvorar una mica de julivert picat per damunt per a decorar.
I això és tot! Ara pots gaudir d’unes delicioses patates “a la Riojana”, un plat reconfortant i saborós. Bon profit!