Patates “a la Riojana”

184

Eva Remolina – AMIC

Ingredients:

4 patates grans.

200 grams de xoriço picant.

PUBLICITAT

1 ceba gran.

2 grans d’all.

1 pebrot vermell.

1 cullerada de pebre roig dolç.

1/2 culleradeta de pebre roig picant (opcional).

1 fulla de llorer.

1 litre de brou de carn o verdures.

Oli d’oliva verge extra.

Sal al gust.

Julivert picat per a decorar.

Elaboració:

Pelar les patates i tallar-les en trossos mitjans. Reservar.

En una cassola gran, escalfar un parell de cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà. Agregar el xoriço tallat en rodanxes i sofregir durant uns minuts fins que deixi anar el seu greix i estigui lleugerament daurat.

Retirar el xoriço de la cassola i reservar. En la mateixa cassola, afegir la ceba picada finament i el pebrot vermell tallat en tires. Cuinar a foc mitjà-baix fins que estiguin tendres i lleugerament daurats.

Agregar els alls picats i el pebre roig dolç i picant. Remoure ràpidament perquè el pebre roig no es cremi i es barregi bé amb la resta dels ingredients.

Afegir les patates tallades i barrejar bé perquè s’impregnin dels sabors del sofregit. Cuinar durant un parell de minuts.

Agregar el xoriço reservat i la fulla de llorer. Cobrir tot amb el brou de carn o verdures. Si prefereixes un guisat més espès, afegeix menys brou.

Cuinar a foc mitjà-baix, tapant la cassola, durant aproximadament 30-40 minuts o fins que les patates estiguin tendres i s’hagi format una salsa espessa. Remoure de tant en tant amb cura per a evitar que les patates s’enganxin al fons.

Provar i ajustar la sal al gust.

Una vegada les patates estiguin llestes, retirar la fulla de llorer i servir ben calentes. Pots empolvorar una mica de julivert picat per damunt per a decorar.

I això és tot! Ara pots gaudir d’unes delicioses patates “a la Riojana”, un plat reconfortant i saborós. Bon profit!

PUBLICITAT